Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟ ΤΕΙ ΜΑΣ.

Τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων του ΤΕΙ Κατερίνης.


Δ. Τριανταφύλλου: "Κάνουμε το καλύτερο για να είναι οι σπουδές σας αποδοτικές"
Με επισημότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο ΤΕΙ Κατερίνης η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του τμήματος τυποποίησης και διακίνησης προϊόντων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των βουλευτών, του δήμου Κατερίνης και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας....

PIERIA-GR Θέλαμε πάντα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ... Τώρα που το έχουμε περνά στο ...ΝΤΟΥΚΟΥ κι εμείς σφυράμε κλέφτικα.... Ή μάλλον όχι εμείς, αλλά ΕΚΕΙΝΟΙ... Ποιοί είναι οι ΕΚΕΙΝΟΙ; Είναι σίγουρα οι ΜΕΤΡΙΟΤΙΠΟΤΕΣ της ΠΙΕΡΙΑΣ... Δηλαδή ποιοί; ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ, ΜΑ ΜΕΤΡΙΟΤΙΠΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ... ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟ ΤΕΙ ΜΑΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;

Ο προϊστάμενος του ΤΕΙ
Στην ομιλία του ο προϊστάμενος του τμήματος κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη μέρα ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τους απόφοιτους του τμήματος όσο και για το ίδιο το...

τμήμα.
"Η προσωπική προσπάθεια του κάθε σπουδαστή και οι προσπάθειες του εκπαιδευτικού προσωπικού έχουν σήμερα να παρουσιάσουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη του κοινού στόχου, την απόκτηση του πτυχίου του Τμήματος Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων.
Όλοι εμείς, εκπαιδευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του τμήματος αισθανόμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που σας βλέπουμε να φτάνετε στο τέλος των σπουδών σας μετά από μια, ελπίζουμε, αποδοτική και εποικοδομητική παρουσία σας κοντά μας. Στο διάστημα των σπουδών σας πιστεύω να επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες σας για απόκτηση γνώσεων, να μεγάλωσε το ενδιαφέρον σας για τις επιστήμες γενικότερα αλλά και πιο ειδικά για την επιστήμη της Εφοδιαστικής.
Πιστεύω ακόμη να βρήκατε ευκαιρίες στα πλαίσια της φοιτητικής σας ζωής να διαμορφώσετε θετικά τον χαρακτήρα σας και από άποψη ευρύτερης πνευματικής καλλιέργειας ώστε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τη ζωή από μια νέα πλευρά αυτή του επιστήμονα ,του υπεύθυνου επαγγελματία και παραγωγικού πλέον ατόμου της Ελληνικής κοινωνίας.
Η Διοίκηση του ΤΕΙ και εμείς του τμήματος προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο για να είναι οι σπουδές σας αποδοτικές ακόμη και τα τελευταίο διάστημα που η περικοπή των δαπανών έχουν αγγίξει φυσικά και εμάς και την καταλάβαμε ακόμη περισσότερο το τρέχον εξάμηνο που τελείωσε.
Η σημερινή υλικοτεχνική μας βέβαια υποδομή δεν έχει σχεδόν καμιά σχέση με αυτή με την οποία ξεκινήσαμε το 2003 χωρίς να σημαίνει ότι ο εκσυγχρονισμός δεν είναι κάτι που μας απασχολεί συνεχώς"

Ευχαριστίες για το έργο του έκτακτου προσωπικού του ΤΕΙ
Ο κ. Τριανταφύλλου ευχαρίστησε το έκτακτο εκπαιδευτικό και τεχνικό προσωπικό που πραγματοποιεί το εξαιρετικό του έργο κάτω από αντίξοες όπως είπε οικονομικά συνθήκες και τους ζήτησε εκ μέρους της Διοίκησης συγνώμη για την πραγματική αδυναμία που έχει το Ίδρυμα να είναι συνεπές οικονομικά απέναντί τους αφού το εξάμηνο τελειώνει χωρίς να έχουν ακόμη πληρωθεί ούτε για έναν μήνα δουλειάς. Εξέφρασε την ελπίδα τις αμέσως επόμενες μέρες αυτό να διορθωθεί.
Τα προγράμματα του ΤΕΙ
Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του ΤΕΙ στον επιστημονικό τομέα προσπάθησαν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην επιστημονική και επαγγελματική κοινότητα της Εφοδιαστικής με την υποβολή πολλών ερευνητικών προγραμμάτων είτε σε εθνικό είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Έχουν προεγκριθεί ερευνητικά προγράμματα με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 500.000 ευρώ.
Το τμήμα αυτή τη στιγμή επίσης εργάζεται για την υποβολή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος για τη διαχείριση των Ιατρικών αποβλήτων σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και φορείς τη Νομαρχία Πιερίας και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ στα πλαίσια του αναπτυξιακού προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ υποβάλλει άλλη πρόταση σε συνεργασία με μεγάλη Ελληνική επιχείρηση στον τομέα των τροφίμων.
Όλα αυτά ως συνέχεια των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν με την ευκαιρία του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας που διοργάνωσε το τμήμα με μεγάλη επιτυχία στις 1 και 2 Οκτωβρίου στην Κατερίνη.