Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Με το πείσμα του, την ανιδιοτέλεια του και τη μαχητικότητα του έδωσε μαθήματα ζωής και συμπεριφοράς στους πολιτικούς όλων των παρατάξεων.


Με το πείσμα του, την ανιδιοτέλεια του και τη μαχητικότητα του έδωσε μαθήματα ζωής και συμπεριφοράς στους πολιτικούς όλων των παρατάξεων. Με το ήθος του, τη δυναμικότητα, τη διορατικότητα και την αποφασιστικότητα του απέδειξε ότι η πολιτική είναι πράξη και όχι λόγια. Χθες στο...




πολιτικό μνημόσυνο του Έβερτ στη Βουλή ανεδείχθη ένα ακόμη στοιχείο που οφείλουν όλοι οι υπουργοί και βουλευτές να ακολουθούν. Ο Μιλτιάδης Έβερτ έφυγε από κοντά μας έχοντας ως μοναδικό περιουσιακό αυτοκίνητο ένα Μερσεντές 1.800 κυβικών, αναπηρικό, μοντέλο του 1989. Το αποκάλυψε η βουλευτής της Ν.Δ. Λίζα Βόζεμπεργκ μιλώντας στη Βουλή για τη διαθήκη του «Μπουλντόζα».

Ένα αυτοκίνητο που ζήτημα είναι αν κοστίζει 1.000 ευρώ. Ο απόγονος της αστικής οικογένειας μπήκε στην πολιτική πλούσιος και βγήκε παντελώς φτωχός. Παρέμεινε ταπεινός και σεβάστηκε απόλυτα το δημόσιο χρήμα, από όποιες θέσεις κι αξιώματα κλήθηκε να υπηρετήσει την πατρίδα του.

Οι δωρεές του και η φιλανθρωπία του ήταν στοιχεία του χαρακτήρα του για τα οποία ουδέποτε θέλησε να μιλήσει και το πού έδωσε και τι έδωσε ουδείς το γνωρίζει εκτός από δυο - τρεις επιστήθιους φίλους του οι οποίοι φυσικά έχουν επιλέξει τον δρόμο της σιωπής.

Αυτός ήταν ο Έβερτ, ένας άνθρωπος που τίμησε την παράταξη συμβάλλοντας από το δικό του μετερίζι στην αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος που τόσο πολύ πλήγωσε χθες βάναυσα ο Πάγκαλος.