Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Εντατικοί έλεγχοι του Δήμου Κατερίνης για τις παράνομες ξαπλώστρες


«Όποιος αυθαιρετεί, θα υποστεί και τις συνέπειες και τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος»
ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΗΝΩΝ ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ
Αποφασισμένη να βάλει τάξη στις ακτές της Κατερίνης είναι η Δημοτική Αρχή, σταματώντας την χωρίς όρια κατάληψη της παραλίας από ξαπλώστρες και διαμηνύοντας παράλληλα, πως «όποιος αυθαιρετεί, θα υποστεί και τις συνέπειες και τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος».
Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Πέμπτης, η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης και η Υπηρεσία Καθαριότητας, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία των Αντιδημάρχων Ζήνωνα Σατραζέμη, Γιώργου Ίτσιου και Δημήτρη Βαϊνά, απομάκρυναν από την Παραλία δεκάδες ξαπλώστρες που είχαν τοποθετηθεί παράνομα και βεβαίωσαν τις σχετικές παραβάσεις.
Μετά από χρόνια ανομίας και αταξίας, όπου όποιος ήθελε και όπου ήθελε τοποθετούσε ξαπλώστρες, η δημοτική αρχή το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να εφαρμόσει κατά γράμμα και χωρίς εξαιρέσεις την σχετική Κανονιστική Απόφαση που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης...

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης, εδώ και ένα περίπου μήνα, με εντολή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται εντατικά μια μεγάλη προσπάθεια να μπει τάξη στην παραλιακή ζώνη, με την απελευθέρωση του αιγιαλού από παράνομα τοποθετημένες ξαπλώστρες. Ο ίδιος επισημαίνει πως έχει επιτευχθεί συμμόρφωση των επαγγελματιών σε μεγάλο βαθμό, ενώ διεμήνυσε πως όσοι επιμένουν να παρανομούν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κυρώσεις που προ βλέπει ο νόμος.
Μάλιστα, σήμερα το πρωί, ο κ. Σατραζέμης πρόκειται να επισκεφτεί την Εισαγγελία Κατερίνης, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή της Υπηρεσίας. Δεν παρέλειψε, πάντως, να τονίσει την ανάγκη συνεργασίας των πολιτών με τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
«Τα τελευταία χρόνια» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σατραζέμης, «καταβάλλουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τον Δήμο μας αισθητικά και λειτουργικά με ορατά αποτελέσματα. Στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας βρίσκεται κατά τους θερινούς μήνες η παραλιακή ζώνη, η «σουίτα» της Κατερίνης, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Για να αποδώσει τα μέγιστα, όμως, αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχουμε συμπαραστάτες μας τους πολίτες και στην προκειμένη περίπτωση τους επιχειρηματίες, που άλλωστε είναι και οι τελικώς ωφελούμενοι από την εφαρμογή του νόμου. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, είμαστε στο πλευρό των επαγγελματιών, στη δύσκολη περίοδο για την οικονομία που διανύουμε. Με δράσεις και ενέργειες όπως αυτή της πάταξης του παραεμπορίου, την οποία υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία η Δημοτική Αστυνομία, προσπαθούμε να στηρίξουμε την οικονομική τους δραστηριότητα που πλήττεται βάναυσα. Είμαστε, όμως, στο πλευρό και του κάθε πολίτη, που δικαιούται να απολαμβάνει ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε ακτές απελευθερωμένες από παρανομίες».