Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Καθημερινές καταστροφές σε κεντρικά δίκτυα ύδρευσης Πλαταμώνα


* ΑΡΑΓΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ Ή ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ; – ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
* ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑ ΑΝ.Ο, ΑΘ.ΣΤΥΛΟΣ: ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ
Καταστροφές σε κεντρικά δίκτυα ύδρευσης στον Πλαταμώνα παρατηρούνται καθημερινά, γεγονός που...
απασχολεί τη διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου καθώς επίσης και τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης – αποχέτευσης της δημοτικής ενότητας Ανατολικού Ολύμπου (ΔΕΥΑ ΑΝ.Ο) κ. Αθανάσιο Στύλο.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Οι πολλές και συχνές καταστροφές εκτός του ότι έχουν ένα σημαντικό κόστος επανόρθωσης, προκαλούν προβλήματα ύδροδότησης στους κατοίκους και στους παραθεριστές του Πλαταμώνα, προκαλούν όμως και σοβαρά προβλήματα σε τουριστικές επιχειρήσεις και έχουν αντίκτυπο στον τουρισμό της περιοχής.
Μεταξύ των πολιτών της περιοχής συζητούνται πολλά περί του φαινομένου αυτού και συγκεκριμένα συζητείται το ενδεχόμενο προβληματικού δικτύου, συζητείται όμως ακόμη και το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, από συμφέροντα κάποιων λίγων επαγγελματιών και επιχειρήσεων.
Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί εξαρχής η δημοτική αρχή του Δίου-Ολύμπου ενώ ενημερώθηκαν και αρμόδιες κρατικές αρχές, ώστε να είναι σε επιφυλακή.
Περί του σοβαρού αυτού προβλήματος ζητήθηκε δήλωση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ ΑΝ.Ο, δημοτικό σύμβουλο Δίου-Ολύμπου κ. Αθανάσιο Στύλο, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.
Καλεί δε τους κατοίκους του Πλαταμώνα να είναι σε επαγρύπνηση και να αναφέρουν ή και καταγγέλλουν οτιδήποτε τυχόν περιέλθει στην αντίληψή τους (αν βέβαια τίθεται ζήτημα δολιοφθοράς).