Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Το Internet …ξεχειλίζει λόγω βίντεο και κινητών!


Η χρήση του διαδικτύου πολλαπλασιάζεται τόσο γρήγορα που φαίνεται πως η αύξησή της μεταξύ του 2014 και του 2015 και μόνο, θα ισοδυναμεί με όλη τη χρήση του Internet κατά τη διάρκεια ολόκληρου του περσινού χρόνου!
Τέσσερα χρόνια από τώρα, σύμφωνα με την εταιρία Cisco και την έκθεση που εκδίδει κάθε χρόνο, κάθε πέντε λεπτά κίνησης του διαδικτύου θα ισοδυναμούν με το «κατέβασμα» όλων των ταινιών που έχουν γυριστεί ποτέ!
Το 2015, μάλιστα, η κίνηση θα είναι ίση με<…>

20 δισεκατομμύρια DVDs, 19 τρισεκατομμύρια ΜP3 τραγούδια ή 500 τετράκις εκατομμύρια SMS.
Οι δύο πλευρές που φαίνεται να «πνίγουν» το διαδίκτυο είναι η κατακόρυφη άνοδος στη χρήση κινητών συσκευών για πρόσβαση στο Internet και το βίντεο.
Μόνο την περίοδο του 2010 η κινητικότητα που επέδειξε το διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών, έφτασε το τριπλάσιο όλου το 2000. Η μεγάλη απήχηση των smartphones και των ταμπλετών φαίνεται, πάντως, πως θα επιτείνουν το πρόβλημα αφού η Cisco υπολογίζει πως σε τέσσερα χρόνια οι «συνδεδεμένες» συσκευές αυτού του τύπου θα φτάνουν τα 7.1 δισεκατομμύρια!

Τον περασμένο χρόνο το μεγαλύτερο κομμάτι της κινητικότητας του Internet άνηκε στην παρακολούθηση βίντεο, με το 53% της πίτας των download και upload. Μέχρι το 2015 η διακίνηση βίντεο θα είναι περισσότερο από 4 φορές μεγαλύτερη και θα αποτελεί το 90% της κινητικότητας που θα επιδεικνύει το διαδίκτυο.
Αναμένουμε, χωρίς καταστροφολογία, την πιθανή φορολόγηση των συσκευών, των υπηρεσιών, και των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και internet όπως επίσης και των αποκλειστικά διαδικτυακών επιχειρήσεων, αφού πριν από δύο εβδομάδες ο Νικολά Σαρκοζί το είχε αναφέρει στο συνέδριο e-G8, κάτι το οποίο έρχεται να υποστηρίξει ως αναγκαιότητα αυτή η έκθεση της Cisco.