Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Βραδιά χορού του τμήματος μπαλέτου του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.


Με χάρη, ομορφιά και παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε το Συνεδριακό Κέντρο, τo περασμένo Σάββατο, στη βραδιά χορού του τμήματος μπαλέτου του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη από χορό και κίνηση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λήξη της πολιτιστικής περιόδου 2010-11.

Τη βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου, Παναγιώτης Μπερεδήμας, ο οποίος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.

Επιπλέον, συνεχάρη τους γονείς για το δημιουργικό χρόνο που αφιερώνουν στα παιδιά και την κα Θάλεια Κούλα(υπεύθυνη του τμήματος), για την άρτια καθοδήγηση των μαθητών: «Ο χορός διαμορφώνει τον εσωτερικό κόσμο του παιδιού και κατά συνέπεια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου. Το έργο λοιπόν που επιτελείται στο Δημοτικό Ωδείο είναι σημαντικό γιατί μυεί τα παιδιά στα μυστικά του χορού και της κίνησης» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κος Μπερεδήμας.

Στη συνέχεια, οι λιλιπούτειες μαθήτριες, χωρισμένες σε ομάδες ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία τους, παρουσίασαν, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, χαριτωμένες χορογραφίες και ασκήσεις μπαλέτου από το σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Οι μικρές χορεύτριες ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους με αρμονία, φυσικότητα και συγχρονισμό, ενώ κέρδισαν το πολυάριθμο κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση με το χαμόγελο και την θεατρικότητα των κινήσεών τους.