Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Θεοδοσιάδης, Κωνσταντόπουλος και Νάσης μιλούν για τον φετινό Πιερικό


Πέντε ημέρες παραμονής συμπλήρωσε στο Ελατοχώρι η ομάδα του Πιερικού και οι συνεργάτες του Σούλη Παπαδόπουλου, Νίκος Θεοδοσιάδης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Παναγιώτης Νάσης μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Πιερικός.
Στις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η προετοιμασία στο Ελατοχώρι αναφέρθηκε ο Νίκος Θεοδοσιάδης. Ο άμεσος συνεργάτης του τεχνικού Σούλη Παπαδόπουλου είπε χαρακτηριστικά: «Οι συνθήκες στο Ελατοχώρι είναι άριστες. Τόσο οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις όσο και οι γηπεδικές είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και μπορούν να συναγωνιστούν αντίστοιχες ευρωπαϊκές.
Δουλεύουμε σκληρά καθημερινά. Όλα τα παιδιά δείχνουν τεράστια διάθεση και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η προετοιμασία είναι δύσκολη και κοπιαστική, όμως όλα τα παιδιά δουλεύουν με όρεξη για να φτάσει ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι συνολικά στο επίπεδο που απαιτείται να βρισκόμαστε στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου».
Ο γυμναστής του Πιερικού, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, από την πλευρά του, ανέλυσε λεπτομερώς τον προπονητικό σχεδιασμό της ομάδας: «Η προετοιμασία κατά το δικό μας προπονητικό σχεδιασμό έχει να κάνει με τέσσερα στάδια τα οποία διαρκούν επτά εβδομάδες. Βρισκόμαστε τώρα στο προπαρασκευαστικό στάδιο (δύο εβδομάδες). Θα ακολουθήσει το βασικό (δύο εβδομάδες), το προαγωνιστικό (δύο εβδομάδες) και το αγωνιστικό μία εβδομάδα πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Λειτουργούμε με βάση το ταλέντο του καθενός, τη θέση που αγωνίζεται και τους κυρίαρχους μηχανισμούς ενέργειας της θέσης. Τα παιδιά ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο, είναι πειθαρχημένοι, δείχνουν ενδιαφέρον και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες μου. Σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας δημιουργούμε το «πλατύσκαλο» όπου θα πατήσουμε για να αναρριχηθούμε στους άλλους μηχανισμούς ενέργειας ώστε να προσεγγίσουμε με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα το μέγιστο που μπορεί ο καθένας να δώσει. Είμαι ενθουσιασμένος με τον τρόπο δουλειάς, τις συνθήκες στις οποίες προετοιμαζόμαστε και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε υψηλούς στόχους».
Τέλος, ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας, Παναγιώτης Νάσης αναφέρθηκε ειδικότερα στο κομμάτι της προπόνησης των «πορτιέρο» λέγοντας: «Ξεκινήσαμε ιδανικά την προετοιμασία μας. Όσον αφορά στον τομέα των τερματοφυλάκων, νομίζω ότι τα παιδιά δείχνουν αξιοζήλευτη υπομονή και προσοχή σε αυτά που κάνουμε. Είναι τερματοφύλακες με τους οποίους έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, ξέρουνε τι ζητώ στην προπόνηση κι έτσι η δουλειά μας γίνεται ευκολότερη. Υπάρχει άριστη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του προπονητικού τιμ ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο ωφέλιμο για εμάς. Μέσα από αυτό το συναγωνισμό που υπάρχει ανάμεσα στους τερματοφύλακες, κατά πρώτο λόγο κερδισμένος θα είναι ο Πιερικός και κατά δεύτερο ο καθένας ατομικά. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουμε είναι ιδανικές, έχουμε όλες τις ανέσεις που χρειάζεται μια οργανωμένη ομάδα και ελπίζουμε τα αποτελέσματα να φανούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς».