Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η "SUN" ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική Sun σχολιάζει το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική Sun σχολιάζει το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το άρθρο επικεντρώνεται στους φόβους που έχουν οι Έλληνες μήπως η Ακρόπολη, αυτό το αρχαίο και ιερό σύμβολο της χώρας ή ακόμη και η Κέρκυρα ή άλλα νησιά υποθηκευθούν και τελικά καταλήξουν... σε χέρια ξένα. Σ’ αυτό το πνεύμα του άρθρου είναι και η φωτογραφία του θέματος που απεικονίζει την Ακρόπολη με την επιγραφή «Υποθηκευμένο;».
Επίσης η εφημερίδα θέτει κάποια ερωτήματα σχετικά με την ελληνική κρίση και το σχέδιο, στα οποία δίνει και τις απαντήσεις:
Τελείωσε η ευρωπαϊκή κρίση; Όχι, αλλά... απεφεύχθη η άμεση κατάρρευση της Ευρωζώνης.
Γιατί η ΕΕ δεν πετά έξω την Ελλάδα;Οι Γερμανία και Γαλλία θέλουν να λειτουργήσει το κοινό νόμισμα. Μία πτώση που θα επέφερε η ελληνική κατάρρευση θα σφυροκοπούσε τις τράπεζές τους.
Πώς παγιδεύτηκε η Μ. Βρετανία σ’ αυτό; Μια κρίση στην Ευρώπη μας επηρεάζει όλυος, καθώς είναι η μεγαλύτερη αγορά για τις εξαγωγές μας (σσ. των Βρετανών). Επηρεάζεται, επίσης, το χρηματιστήριο, μειώνεται η αξία των αποταμιεύσεων και οι συντάξεις. Οι βρετανικές τράπεζες έχουν μια περιουσία δεσμευμένη στις ευρωπαϊκές χώρες.
Θα έχουμε φθηνότερες διακοπές;
Στην Ελλάδα ναι καθώς οι ξενοδόχοι μείωσαν τις τιμές για να προσελκύσουν τουρίστες.
Υπάρχει μεγαλύτερη απειλή;Αν ο πρόεδρος Ομπάμα αποτύχει να συνάψει συμφωνία με τους αντιπάλους του για τον δανεισμό χρημάτων, θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στην πληρωμή των χρεών, κάτι που θα έστελνε ωστικό κύμα σε όλο τον κόσμο.
http://www.real.gr/