Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αντί για σώβρακο, στριγκάκι στρατιωτικό...

Γυναίκες στο στρατό.


Women@army
Το ανέκδοτο που κλείνει: «Δεν έχει ψάρι, άρα είναι γκέι» το ξέρετε. Είναι γυναίκα άρα δεν κάνει για το στρατό είναι μάλλον ένας άτοπος συσχετισμός. Με την ίδια λογική μπορεί κανείς να παραθέσει πως με τις γυναίκες φανταρίνες, το σώμα θα εξελισσόταν σε έναν οργανισμό με στυλ και άποψη που πρωταρχικό στόχο θα είχε την ανθρωπιστική βοήθεια εντός και εκτός συνόρων. Κάτι σαν τις Καλόγριες ή τις Προσκοπίνες.
Κάτι τέτοια κουλά σκεφτόμουν για να κατεβάσω τους λόγους που εμείς οι γυναίκες πρέπει να πάμε στο στρατό. Και να τονίσω πως δεν είμαι φεμινίστρια. Στο άκουσμα και μόνο με πιάνει σύγκρυο..Απλά σκεφτόμουν τα εξής:
Σκέψη 1. Και που πάνε οι άντρες στο στρατό τι καλό είδαμε σε αυτόν τον κόσμο;
Σκέψη 2. Τι θα μπορούσε να πάει χειρότερα στο σώμα απ’ ότι τώρα που το υπηρετούν υποχρεωτικά οι άρρενες;
Ορίστε, λοιπόν, τι θα άλλαξε στο σώμα αν η στράτευση ήταν υποχρεωτική για τις γυναίκες:
1. Η μεταρρύθμιση του στρατού θα άρχιζε από την ένδυση και υπόδηση των στρατευμένων νεανίδων και θα τελείωνε στην διακόσμηση των στρατοπέδων. Όχι στις βρομερές αρβύλες και τα ξεχειλωμένα σώβρακα.
2. Οι στρατιωτίνες θα χαμήλωναν τους τόνους στις μάχες με αποτέλεσμα τα στρατιωτικά εγκλήματα να γίνουν πταίσματα, όπως σπάσιμο νυχιού, ξεμάλλιασμα, σκίσιμο/ τσαλάκωμα/ λέρωμα της παραλλαγής.
3. Τα στρατόπεδα θα έλαμπαν από καθαριότητα μιας και οι νοικοκύρισσες στρατιωτίνες μας θα φρόντιζαν για την τάξη και την οργάνωση. Στο ΚΨΜ θα πωλούνταν Cosmopolitan και Glamour.
4. Οι μυρωδιές αχνιστών φαγητών θα έκαναν τους φαντάρους των γειτονικών στρατοπέδων να παρελαύουν -κυριολεκτικά- έξω από τις πύλες των γυναικείων στρατοπέδων.
5. Στη θέα και μόνο μιας γυναίκας με στολή, κάθε σαδομαζοχιστής και λοιπός φετιχιστής θα ένιωθε το πατριωτικό του σθένος να ανεβαίνει!
6. Απαραιτήτως καθημερινά οι γυναίκες φαντάροι πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμες, πράγμα που σημαίνει αποτρίχωση μπικίνι, φρύδια και μέικ-απ (κραγιόν και ελαφριά πούδρα) ανά πάσα ώρα και στιγμή. Οι σύντροφοι των κοριτσιών μας θα (εκ)τιμήσουν δεόντως την στρατιωτική αυτή λογική και πρακτική, ειδικά σε επισκεπτήρια και εξόδους. Επίσης, για να αποφύγει την κοινωνική κατακραυγή και τη μαζική υστερία των κορασίδων, το κράτος θα προσφέρει 30% έκπτωση σε ολική αποτρίχωση για τις στρατεύσιμες. Να, ο στρατός που κάνει την καινοτομία πράξη και δίνει λύσεις στο αιώνιο δίλημμα: κερί ή λέιζερ;
7. Το ΚΨΜ θα αναβαθμιζόταν και θα επιτελούσε επιτέλους το ρόλο του ως κέντρο ψυχαγωγίας. Βραδιές ταινιών, καραόκε και μιμήσεις της Βουγιουκλάκη θα αναπτέρωναν το ηθικό των φανταρίνων.
8. Η γυμναστική και η σκληρή άσκηση θα συνέβαλλαν στην καλή υγεία των Ελληνίδων και θα αποτελούσαν σωτήριο βήμα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και της χαμηλοκωλίασης.
9. Οι γυναίκες ως trendsetters θα καθιέρωναν το στρατιωτικό στυλ ως τάση της μόδας και όχι ως εμφάνιση περιθωριακών και ξεχασμένων στα ’80s.
10. Οι νύχτες στη σκοπιά θα κυλούσαν ευκολότερα για τις γυναίκες. Θα τις έβλεπαν με πιο ρομαντική διάθεση και ως μια ευκαιρία να ανασυγκροτήσουν τις σκέψεις τους
11. Οι στρατιωτικές μπάντες θα αποτελούνταν από καλλίφωνες νεαρές. Τέρμα στους κακόφωνους άντρες με accent.
12. Στις υποστολές σημαίας δε θα κινδυνεύαμε να δούμε τη γαλανόλευκη ανάποδα τύπου Ελληνοφρένεια.
13. Οι γυναίκες θα εξευγένιζαν το Στρατό. Ειδικό πρωτόκολλο και νέες εκλεπτυσμένες συνήθειες θα έκαναν την εμφάνισή τους, όπως καθαρές τουαλέτες με απαλό χαρτί υγείας και μπανιέρες (όχι ντουζιέρες) με ροζ απαλές πετσέτες, αφρόλουτρα και και άλατα.
14. Τέλος, το φανταριλίκι δε θα «έστρωνε» τις Ελληνίδες, αλλά οι Ελληνίδες θα έστρωναν το σώμα κάνοντας το πιο λειτουργικό και ανθρώπινο. Συμπερασματικά, όπως συνεπάγεται από τα παραπάνω, εάν όλα τα κράτη είχαν στρατό από γυναίκες, στον κόσμο θα υπήρχε world peace!