Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Γέννησε υπό το φως των κινητών






Διακοπή ρεύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, έθεσε σε κίνδυνο μια μητέρα και το νεογέννητο παιδί της. Η γεννήτρια δεν λειτούργησε και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με φως από μπρελόκ και κινητά!
Τριτοκοσμικές εικόνες στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όταν κινδύνεψε μητέρα και βρέφος λόγω διακοπής ρεύματος.
Η γυναίκα είχε μόλις γεννήσει το παιδί και όπως κατήγγειλε ο μαιευτήρας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, 20 λεπτά μετά τη διακοπή σταμάτησε να λειτουργεί και η γεννήτρια, ενώ δεν λειτούργησαν ούτε τα φώτα ασφαλείας.
Ο μαιευτήρας ολοκλήρωσε τη διαδικασία του τοκετού με φώτα από μπρελόκ και κινητά, που κρατούσαν οι συγγενείς της εγκύου, ενώ απορίας άξιον είναι τι θα είχε συμβεί αν η διακοπή ρεύματος είχε γίνει νωρίτερα.
Μάλιστα, στο νοσοκομείο δεν λειτούργησαν ούτε τα τηλέφωνα, καθώς όταν δεν έχει ρεύμα, μπλοκάρει και το τηλεφωνικό κέντρο και έτσι ο μαιευτήρας, ειδοποίησε την αστυνομία με το κινητό του και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.
Τελικά 20 λεπτά μετά την παύση της γεννήτριας, το ρεύμα επανήλθε. Χάρη στην ψυχραιμία του μαιευτήρα, μητέρα και παιδί είναι καλά στην υγεία τους.