Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Το πρωί στον ζωολογικό κήπο και το βράδυ στο…σπίτι

Η «Digit», ένας 13χρονος θηλυκός γορίλας, ακολουθεί μια «παράξενη» ζωή μοιράζοντας τον χρόνο της ανάμεσα στον ζωολογικό κήπο και…το σπίτι μιας οικογένειας. Η απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται κάθε βράδυ τα τελευταία 13 χρόνια στο χωριό Σαιν Μαρτάν λα Πλαίν, πολύ κοντά στην πόλη Λυών της Γαλλίας...



Μπορεί το πρωί η «Digit» να βρίσκεται σε ειδικό χώρο μαζί με άλλους γορίλες, ωστόσο το βράδυ κοιμάται στο δικό της κρεβάτι στο σπίτι του διαχειριστή του ζωολογικού κήπου, Pierre Thivillon και της γυναίκας του, Elianne, οι οποίοι τη θεωρούν μέλος της οικογένειάς τους.


Ο θηλυκός γορίλας ζυγίζει 120 κιλά και κοιμάται σε διπλό κρεβάτι. Όλα ξεκίνησαν πριν από 13 χρόνια όταν, για άγνωστο λόγο η μητέρα της «Digit» αρνήθηκε να τη θηλάσει, με το ζευγάρι να παίρνει τόσο αυτή, όσο και τον αδερφό της υπό την προστασία τους.


«Μου προκαλεί τεράστια έκπληξη αυτός ο δεσμός που έχει αναπτυχθεί ανάμεσά τους. Παρόλο που αποτελεί ένα άγριο ζώο και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να αντιδράσει βίαια σε οτιδήποτε θεωρήσει ότι δεν της αρέσει, εν τούτοις δεν έχει επιθετική συμπεριφορά», δηλώνει ο κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου, Jean-Christophe Gerard.