Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μια ακόμη μείωση εισοδημάτων περιμένει τους Έλληνες πολίτες από την 1η Ιανουαρίου.



Μια ακόμη μείωση εισοδημάτων περιμένει τους Έλληνες πολίτες από την 1η Ιανουαρίου.

Το ποδαρικό της νέας χρονιάς γίνεται κυριολεκτικά με το αριστερό, καθώς ξεκινά η... εφαρμογή της αυξημένης παρακράτησης που αναλογεί στη μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ καθώς και η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς από μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ έως και τις 31-12-2014.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρης έστειλε σήμερα προς τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας την εγκύκλιο για την παρακράτηση φόρου και έκτακτης εισφοράς από την 1-1-2012, η εφαρμογή της οποίας θα οδηγήσει σε μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών κατά περίπου 30 ευρώ για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίες αποδοχές 1.000 ευρώ και 35,3 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, για αποδοχές 1.400 ευρώ η αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου και έκτακτης εισφοράς είναι της τάξεως των 37 και 44 ευρώ αντίστοιχα, δηλαδή 6% σχεδόν.

Όλα αυτά, χωρίς να υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα της τρέχουσας χρονιάς, η οποία θα έρθει με ειδοποιητήριο από την Εφορία και θα μπορεί να εξοφληθεί σε έξι δόσεις.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στη μηνιαία παρακράτηση φόρου ανάλογα με το αν ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος λαμβάνει 14 μισθούς (μαζί με τα Δώρα) ή 12 μισθούς.