Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας


Από το επόμενο Σάββατο 10. Δεκεμβρίου, από 11:00 έως 13:30, συλλογή τροφίμων για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στον πεζόδρομο της πόλης μας.

Image
Σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, στις 18:00 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, με στόχο την οργάνωση μιας νέας πρωτοβουλίας για τη στήριξη των «Γιατρών του Κόσμου». Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε προταθεί και ανακοινωθεί δια του τύπου, η πρόθεση για τη συγκρότηση ενός πυρήνα εθελοντριών και εθελοντών που θα αναλάμβανε να οργανώσει την νέα ομάδα. Σήμερα, στο café της Εκάβης συναντήθηκαν για πρώτη φορά 25 συμπολίτες μας και συζήτησαν τον τρόπο έναρξης της νέας δραστηριότητας.
Η νέα δράση της πολυσχιδούς πιερικής Εθελοντικής Ομάδας θα φέρει την ονομασία «Αλληλέγγυοι» και στόχοι της θα είναι:
  • Η συλλογή βασικών τροφίμων και η δημιουργία οικογενειακών πακέτων, τα οποία θα διατεθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Νομού Πιερίας.
  • Η συλλογή φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού
  • Η συγκρότηση μόνιμης επιτροπής των «Γιατρών του Κόσμου» στην Κατερίνη, η οποία το επόμενο χρονικό διάστημα θα στελεχωθεί και από γιατρούς της τοπικής κοινωνίας.
Τέσσερεις μικρές ομάδες έχουν αναλάβει, ήδη από αύριο, την διεκπεραίωση συγκεκριμένων εργασιών, όπως η οργάνωση συλλογής, αποθήκευσης και διάθεσης των τροφίμων, ενώ μια άλλη, μεγαλύτερη ομάδα εθελοντριών και εθελοντών, ανέλαβε να έρθει σε επαφή με την Εκκλησία, υπηρεσίες, φορείς και συλλογικότητες (Νοσοκομείο, Ερυθρός Σταυρός, Βενιαμίν, Σύλλογο Πολυτέκνων, Σωματείο αναπήρων, Σύλλογο καρκινοπαθών, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και άνεργους) . Όλοι βέβαια έχουν αναλάβει να πείσουν φίλους και γνωστούς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.
Η ανεργία, η ραγδαία αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι συνεχείς μειώσεις σε μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις, η αναίρεση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα πολλών κοινωνικών υπηρεσιών, η κάθετη μείωση σε βαθμό κατάργησης των κονδυλίων από το δημόσιο, λόγω περικοπών, και οι ζοφερές προοπτικές που διανοίγονται για το άμεσο μέλλον στην οικονομία, προδιαγράφουν ότι τα προβλήματα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων θα οξυνθούν δραματικά μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες.
Για τους παραπάνω λόγους, οι «Αλληλέγγυοι», με την πρωτοβουλία αυτή, ανταποκρίνονται άμεσα στο πανελλαδικό κάλεσμα των «Γιατρών του κόσμου», και καλούν με τη σειρά τους την τοπική κοινωνία να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την προσπάθεια αυτή. Η νεοσύστατη ομάδα θα βρίσκεται κάθε Σάββατο, μέχρι την Πρωτοχρονιά, από τις 11:00 έως 13:30 στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας, στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας. Εκεί θα συγκεντρωθούν τα πρώτα τρόφιμα, τα οποία στη συνέχεια θα πακεταριστούν σε οικογενειακές συσκευασίες και σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς, θα διατεθούν στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
Οι «Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας απευθύνονται στον κάθε άνθρωπο που θέλει να δείξει με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη του σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που πεινούν και κρυώνουν και ζητούν τρόφιμα!
Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε ο χειμώνας του 2012 να αποδειχθεί ένας φονικός χειμώνας!
Πιο συγκεκριμένα, χρειάζονται άμεσα:
  • Γάλα (Κουτιά)
  • Παιδικά Γάλατα
  • Παιδικές Τροφές
  • Ρύζι
  • Όσπρι
  • Μακαρόνια
  • Λάδι
Η ομάδα συστάθηκε από τους παρακάτω συμπολίτες μας:
Αραβίδης Γεώργιος, Βρέντζος Μανώλης, Γκούντας Βαγγέλης, Δημηνά Ράνια, Δρανίδου Άννα, Ζάρα Άννα, Ζάρα Όλγα, Ζάρρας Κώστας, Ηλιάδου Αγγελική, Ηλιάδου Αγγελική, Καραγκιοζίδου Σταυρούλα, Κιάφα Φωτεινή, Κιτοπούλου Κική, Κωσταρέλου Βασιλική, Κωτίδης Γιώργος, Νταρλαγιάννη Αλεξάνδρα, Ντουλαπτσής Παναγιώτης, Παπαδημητρίου Μάγδα, Πατέρα Βάνα, Σαμοθράκης Γιάννης, Σαρρή Καλλιόπη, Σιάσιου Γλυκερία, Σιονακίδου Νένα, Τασοπούλου Μαρία, Τζαμακλής Χαρίλαος, Τζορμπατζίδου Αναστασία, Τριανταφυλλίδου Αγλαϊα, Τσίρκου Άννα, Τσολακίδης Ηλίας, Τσολακίδης Χρήστος, Χατζηκωνσταντίνου Ελισάβετ
Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της ομάδας στον ιστοχώρο www.otoposmou.gr στην ενότητα «Αλληλέγγυοι»
--