Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

"Οι γάιδαροι γελούν τελευταίοι καθώς μία ελληνική τραγωδία έχει χαρούμενο τέλος"


Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο οι Βρετανοί παίρνουν τα ζώα από την Ελλάδα για να... τα γλυτώσουν από την κρίση.

Σύμφωνα με το άρθρο, που αναδημοσιεύει ο σημερινός Ελεύθερος Τύπος, οι Βρετανοί πολίτες ανέλαβαν να σώσουν δύο γαϊδάρους, τους οποίους εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.

Ο Χριστόφορος και ο Φώτης ταξίδεψαν με ειδικό φορτηγό από την Ελλάδα στο Donkey Palace στη Βρετανία, το οποίο στεγάζεται σε μία αριστοκρατική έπαυλη 11.000 εκταρίων, το «Αngmering Park», που ανήκει στην Anne Herries, την κόρη του μακαρίτη Δούκα του Νόρφολκ.



Τώρα τα δύο ζώα απολαμβάνουν χόρτο για άλογα αγώνων, ύπνο σε θερμαινόμενο στάβλο και συστηματικό καθαρισμό των οπλών και των δοντιών τους. Κι όπως σχολιάζει το άρθρο, ενώ στην Ελλάδα υπέφεραν και βίωναν την εγκατάλειψη λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, τώρα διάγουν πολυτελή βίο στο εξωτερικό.

Φιλοζωικές ομάδες αναφέρουν ότι καθώς μεγαλώνει η κρίση και περικόπτονται μισθοί και συντάξεις τόσο τα ζώα εγκαταλείπονται. Οι Βρετανοί έχουν μία ιδιαίτερη και εκκεντρική αγάπη για τους γαϊδάρους, ενώ στο παρελθόν αρκετοί ήταν εκείνοι που κατά τις διακοπές τους στις παραλίες του Μπλάκπουλ και του Μπράιτον ίππευαν τα ζώα. Εκπρόσωπος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενημέρωση για το θέμα.