Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

60 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ...


Τα πρόσωπα, οι αποφάσεις και τα γεγονότα που καθόρισαν την πορεία του Επιμελητηρίου Πιερίας αναδείχθηκαν σε μια όμορφη και λιτή «Βραδιά Τιμής», που διοργάνωσε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης στο συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Πιερίας. Με την συγκεκριμένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των «Αικατερινείων», που με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην πόλη μας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου. Ήταν μια αναδρομή στα 60 χρόνια του Επιμελητηρίου μέσα από φωτογραφικό, εκθεσιακό, αρχειακό και τηλεοπτικό υλικό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ζωντάνεψαν οι μνήμες του παρελθόντος μέσα από την εξιστόρηση των σημαντικότερων γεγονότων, τα οποία στάθηκαν ορόσημο στην εξέλιξη του επιμελητηριακού θεσμού και ευρύτερα της ίδιας της πόλης της Κατερίνης.

Παράλληλα, τιμήθηκαν για την πολυδιάστατη πολιτιστική προσφορά τους και οι φωτογράφοι της Κατερίνης, οι οποίοι με το φωτογραφικό τους φακό αποτύπωσαν σημαντικές στιγμές της πόλης και των ανθρώπων της. Η εκδήλωση επενδύθηκε μουσικά(πιάνο), από τον Μιχάλη Καραφυλλίδη.



Σε σύντομο χαιρετισμό του, o πρόεδρος του Οργανισμού Θωμάς Παπαδημητρίου τόνισε: «Σας μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχές του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη με την προτροπή του οποίου επιλέξαμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα των φετινών Αικατερινείων την συγκεκριμένη θεματική ενότητα. Πιστεύουμε άλλωστε ότι το Επιμελητήριο αποτελεί από το 1951 αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου μας. Είναι ένας θεσμός που συνέβαλε και συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της πόλης μας».

ΕΠΕΝΔΥΣΗ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ

Γενικότερα αναφερόμενος στα φετινά Αικατερίνεια, ο κος Παπαδημητρίου σημείωσε:

«Ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας θα κάνει –συναισθανόμενος και την οικονομική συγκυρία - ό,τι περνάει από το χέρι του για να διαφυλάξει, να επενδύσει στον θεσμό και να τον κάνει συνεχώς καλύτερο. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο μας Σάββα Χιονίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για την ουσιαστική στήριξή τους. Με αυτές τις σκέψεις, συγχαίρω θερμά τους συμμετέχοντες στη φετινή διοργάνωση και ευχαριστώ όλους τους δημότες που αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις μας με ξεχωριστό ενδιαφέρον».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, που συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμα των Αικατερινείων την συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ συνεχάρη όλους τους συντελεστές.

Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης είχαν:

Χριστίνα Σιδηροπούλου Δημοσιογράφος

Μυράντα Παπά: Υπ. Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων ΔΙ/ΔΕ Πιερίας

Κων/νος Δημόπουλος: Δικηγόρος

Μάχη Κολοκάτση: Υπ. Επιμελητηρίου

Αναμνηστικό δίπλωμα για την συμμετοχή του Επιμελητηρίου στα φετινά Αικατερίνεια παρέλαβε από τον πρόεδρο του Ο.Π.Π.Α.Π. Θωμά Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Επιπλέον, ο Δήμος Κατερίνης και ο Ο.Π.Π.Α.Π. βράβευσαν τους πρώην Προέδρους του Επιμελητηρίου:

1. Θεόδωρο Ξηρομερίτη

2. Βασίλειο Βασιλειάδη

3. Κωνσταντίνο Γιαννιτσάρα

4. Νικόλαο Τασιούλα

5. Χαρίλαο Κωτίκα

6.Νικόλαο Βουλγαράκη

7. Εμμανουήλ Βαβύλα

Επίσης βραβεύτηκαν η πρώτη γυναίκα διοικητική σύμβουλος του ΕΒΕ Μαρία Τσεκούρα – Πασαχίδου και ο πρώτος διευθυντής του ΕΒΕ Δημήτριος Γναρδέλλης.

Για την συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου: Χριστίνα Σιδηροπούλου και Μάχη Κολοκάτση, καθώς επίσης και οι Κώστας Δημόπουλος και Μάνος Μανουσαρίδης.

Για την πολιτιστική τους προσφορά στην πόλη τιμήθηκαν οι φωτογράφοι:

Αλκμήνη Ιατρού Διαμαντίδου(ΦΩΤΟ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ)

Θεόδωρος Ιατρού((ΦΩΤΟ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ)

Κων/νος Βέργας(ΦΩΤΟ ΒΕΡΓΑ)

Ιωάννης Ψωμιάδης(ΦΩΤΟ ΓΙΑΝΝΗ).

Τέλος, τιμήθηκαν από το Επιμελητήριο Πιερίας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης π.Ιωακείμ Οικονομίκος(μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Π.Α.Π.) και η κα Μυράντα Παπά(μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Π.Α.Π.).