Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης το Δεκέμβριο του 2008 ήταν υπουργός Παιδείας.



Ηταν αυτός που όταν έγιναν γνωστές οι κινήσεις του τη βραδιά της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και ... πυροδότησε ακόμη περισσότερο το ήση έκρυθμο κλίμα.

Σήμερα, όμως, αποκαλύπονται και ορισμένες άλλες πτυχές μέσα από την προδημοσίευση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Καραμανλής Off the record» που φιλοξενεί το περιοδικό Επίκαιρα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος ο κ. Στυλιανίδης ήταν αυτός που τη Δευτέρα επισκέφθηκε τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. «Ο υπουργός Παιδείας πήγε και τον βρήκε σταναχωρημένο και πτοημένο: «Σε έχουν ενημερώσει οι αρμόδιοι ότι στα επεισόδια πρωταγωνιστούν ξένοι αναρχικοί; Οτι μέσα στη Νομική η βασική γλώσσα είναι τα Ιταλικά;» ρώτησε ο υπουργός. Και πρόσθεσε: «Γνωρίζεις ότι στο δεύτερο υπόγειο του Πολυεχνείου κατασκευάζονται 80.000 μολότοφ με εισαγόμενη βαζελίνη από τη Βραζιλία;»

Τι να προσθέσεις σε μια τέτοια αποκάλυψη ! Απλώς να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Στυλιανίδης το βράδυ της δολοφονίας διασκέδαζε στα μπουζούκια από όπου αποχώρησε τις πρωινές ώρες ισχυριζόμενος εκ των υστέρων ότι δεν τον είχε ενημερώσει κανένας ότι από τις 9 το βράδυ είχε σκοτωθεί ένας μαθητής και μόλις λίγη ώρα μετά είχε αρχίσει να καίγεται η Αθήνα.

ΑΞΙΖΕΙ: Ελπίζουμε, μετά απ' αυτό ο Στυλιανίδης να καταλάβει το μεγάλο λάθος που έχει κάνει, στηρίζοντας τόσα χρόνια τον Κοττάκη.