Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ

Το δίλημμα των ευρωεκλογών "υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα" έθεσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κλείνοντας με την τοποθέτησή του το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και πρόσθεσε ότι "είναι αποφασισμένος να βαδίσει τον δρόμο των δύσκολων αποφάσεων και των μεταρρυθμίσεων παραβλέποντας το πολιτικό κόστος".

"Βιώνουμε μία ξεχωριστή εποχή λόγω της κρίσης", ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι πρέπει να μειώσουμε τις συνέπειες για την χώρα μας και να τρέξουμε για να προλάβουμε τις εξελίξεις στην μετά την κρίση εποχή.

Έχουμε δύο δρόμους, συνέχισε ο κ. Καραμανλής: "ο ένα είναι ο δρόμος της ανευθυνότητας, του μηδενισμού, του να ποντάρει κανείς στο "όχι σε όλα", να επενδύει στην σκανδαλολογία, όταν μάλιστα βαρύνεται από την συγκάλυψη τεράστιων σκανδάλων, όπως το έγκλημα του χρηματιστηρίου στο παρελθόν του".

Από την άλλη, τόνισε είναι ο δρόμος της υπευθυνότητας, που σημαίνει δύσκολες αποφάσεις. Δεν είναι μια περίοδος σαν όλες τις άλλες, είπε ο Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε ότι είναι εποχή που πρέπει να προχωρήσουμε σε δύσκολες αποφάσεις και στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και χρειάζεται πολιτικό θάρρος.

Ο κ. Καραμανλής είπε ότι είναι χρέος του να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις παρά το πολιτικό κόστος.