Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ..

"Δεν είμαστε ίδιοι"

Στην τελική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος αναφέρθηκε στις ανεπάρκειες του συστήματος των debate, που δεν επιτρέπουν το διάλογο των πολιτικών αρχηγών.

Απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους επισήμανε ότι διέγνωσε κάποια κοινά στοιχεία στις ερωτήσεις τους και ειδικότερα το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμάτι ενός ξεπερασμένου πολιτικού συστήματος, το κατά πόσο βρίσκεται σε πτώση, όπως και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα.

"Αυτό που θα μπορούσε κανείς να πει, είναι γιατί τα ιδιωτικά κανάλια βρίσκονται εδώ, όταν υπάρχει ένα γκρίζο περιβάλλον, όταν δεν υπάρχει πλήρης αδειοδότηση, όταν δεν υπάρχει τάξη σε αυτό το ζήτημα", διερωτήθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρόσφατα εκλιπόντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ο οποίος επί 15 χρόνια υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο οποίος πρωταγωνίστησε σε περιβαλλοντικά θέματα.

"Εχω ακούσει πολλές φορές στις τηλεοράσεις τη φράση και οι τριακόσιοι. Οχι, δεν είμαστε ίδιοι. Εμείς έχουμε ιστορία, κληρονομιά, αγώνες και αποτελέσματα στους αγώνες μας και θα κριθούμε από αυτά", συμπλήρωσε.-

Στην ενότητα Ευρώπη και εξωτερική πολιτική και στο ερώτημα ότι στελέχη της παράταξής του επικρίνουν ότι τελευταία το κόμμα χάνει τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλαβάνος απάντησε "έχουμε πεπραγμένα, έχουμε ενεργή πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την έχουν βιώσει οι εργαζόμενοι". Απευθυνόμενος δε προς τον πρωθυπουργό είπε " γιατί κύριε Καραμανλή; Την θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επιτρέπει στα νέα παιδιά αντί να έχουν ευλίγιστες σχέσεις εργασίας να μπορούν να έχουν νομιμότητα δεν την προχωράτε".