Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

SEX ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...! (Από zougla.gr)

Ε.Μ.Α.Σ. και ALCO: έρευνα για τη σεξουαλικότητα των ψηφοφόρων



Γνωρίζαμε πως η εξουσία και το σεξ πορεύονται μαζί. Ξέραμε ότι η λίμπιντο εξαρτάται και αυτή από την αυξομείωση της ισχύος στην πολιτική, την οικονομία, αλλά και το ποδόσφαιρο. Είναι σίγουρο πως το χρήμα και η δύναμη αποτελούν το καλύτερο αφροδισιακό.

Τώρα έρχεται και μία έρευνα της εταιρίας ALCO σε συνεργασία με το κέντρο Ε.Μ.Α.Σ. (Εταιρία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) για να επιβεβαιώσει τη θεωρία.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 600 ατόμων, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις. Συμπληρωματικά ερωτήθηκε και ένα δείγμα 2.000 ατόμων της Ε.Μ.Α.Σ. Το πόρισμα είναι σαφές και ξεκάθαρο.

Οι μισοί από τους ψηφοφόρους της ΝΔ (ποσοστό 51%), που πήραν μέρος στην έρευνα, δήλωσαν ότι μειώθηκε η ερωτική τους επιθυμία τους τελευταίους μήνες. Το 31% ανέφερε πως παρέμεινε σταθερή και μόλις 12% ότι αυξήθηκε, ενώ ποσοστό 6% δεν απάντησε, γεγονός που υποδηλώνει ότι δε νοιώθει άνετα να απαντήσει στο ερώτημα.

Στην αντίπερα όχθη, μόλις 9% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως μειώθηκε η ερωτική του επιθυμία! Αντιθέτως, το 62% ανέφερε πως η ερωτική του επιθυμία αυξήθηκε και το 29% ότι παρέμεινε σταθερή. Είναι χαρακτηριστικό ακόμη, ότι όλοι οι ερωτηθέντες απάντησαν.

Σε παλαιότερη μελέτη του εν λόγω κέντρου, είχε καταδειχθεί η σχέση της λίμπιντο με την πορεία της αγαπημένης ποδοσφαιρικής ομάδας. Αυτό, βεβαίως, ισχύσει κυρίως για τους άνδρες. Τώρα καταδεικνύεται και η σχέση μεταξύ της νικηφόρου ή όχι πορείας του κόμματος της προτίμησης του ψηφοφόρου. Ανάταση και πτώση δηλαδή. Η φθίνουσα πορεία του κυβερνώντος κόμματος έχει άμεσες επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή των νεοδημοκρατών.

Η θετική πορεία του ΠΑΣΟΚ εμπνέει σεξουαλικά τους πασόκους. Αυτό που δεν καταδεικνύει η έρευνα, αλλά αποτελεί αξίωμα στην ψυχανάλυση είναι η σχέση της σεξουαλικότητας με την αύρα της εξουσίας. Το περίφημο δηλαδή «ερχόμαστε», που σημαίνει και το «ήρθε η σειρά μας» και καταλήγει στον κοινό τόπο «και τώρα το μεγάλο φαγοπότι».

Η έρευνα δεν προτείνει θεραπείες και μέσα υπέρβασης της πολιτικής κατάθλιψης. Ο λόγος είναι απλός. Η πολιτική κατάθλιψη καταπολεμάται αποκλειστικά με κοινωνικές αντιδράσεις, πολιτικές συσπειρώσεις και κινήματα. Η έρευνα επίσης δεν καταδεικνύει τι ακριβώς συμβαίνει με τη λίμπιντο των κομμάτων της Αριστεράς. Για τους Οικολόγους – Πράσινους, βεβαίως, το πράγμα είναι ηλίου φαεινότερο. Βιώνουν τη μεγάλη τους πολιτική ανάταση και όλα τα υπόλοιπα εννοούνται. Όσο για το κόμμα του ΛΑΟΣ ή αυτό των Παπαθεμελή και Ζουράρι… εκεί τσιμουδιά. Ο λόγος είναι απλός. Προέχουν τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, εκεί όπου η λίμπιντο υποτάσσεται στις ελληνοχριστιανικές αξίες και είναι εξ ορισμού καταπιεσμένη.

Και κάτι ακόμη. «Η παράσταση νίκης είναι μια θετική ψυχολογική άποψη, που κινητοποιεί ευφορικούς μηχανισμούς νευροβιολογικά, άρα αυξάνει και τη λίμπιντο», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ε.Μ.Α.Σ., χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, κ. Κώστας Κωνσταντινίδης.