Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Κρουαζιέρα στο Νείλο

Μια κρουαζιέρα στον Νείλο ποταμό είναι το καλύτερο γαμήλιο δώρο!

Σχεδόν κάθε οργανωμένο τουρ στην Αίγυπτο περιλαμβάνει μια ολιγοήμερη κρουαζιέρα στο Νείλο με μεγάλα πολυτελή ποταμόπλοια. Αν η πολυκοσμία σάς τρομάζει, υπάρχει και μια λύση μικρής κλίμακας: τα τέσσερα πολυτελή dahabiyya της εταιρείας Nour El Nil θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας...

Πιο μεγάλα από τις φελούκες (τα μικρά πλοιάρια με πανιά που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για τις μετακινήσεις τους), αλλά και πιο οικεία από τα απρόσωπα κρουαζιερόπλοια, τα dahabiyya είναι οι απόγονοι των πλοίων που μετέφεραν τον χρυσό των Φαραώ, εξ’ ου και το όνομά τους που σημαίνει «χρυσά».
Οι κρουαζιέρες ξεκινούν από την Έσνα, μια πόλη 40 περίπου χιλιόμετρα νότια του Λούξορ. Διαρκούν μία βδομάδα και περιλαμβάνουν επισκέψεις σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής αλλά και βουτιές στο Νείλο και βόλτες στην έρημο, συνοδεία πάντα καταρτισμένων ξεναγών. Το τέλος της διαδρομής είναι το Ασουάν με τη γέφυρα και το επιβλητικό του φράγμα. Στα πλοία αναβιώνει η χαλαρή ατμόσφαιρα του 19ου αιώνα, όταν η Αίγυπτος είχε αρχίσει να δέχεται τους πρώτους μποέμ τουρίστες που έκαναν την ίδια διαδρομή με σαφώς λιγότερα μέσα. Για να ενισχύσουν αυτήν την αίσθηση, τα πλοία της Nour El Nil σβήνουν τις μηχανές, ανοίγουν τα γιγάντια ριγέ λευκά και κόκκινα πανιά τους και αφήνουν τους ανέμους του ποταμού να παρασύρουν το σκάφος σε ένα ταξίδι στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας.
Στο πλοίο μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 20 άτομα, γεγονός που εξασφαλίζει τη φροντίδα κάθε επιβάτη ξεχωριστά. Κάθε μέρα το προσωπικό προμηθεύεται ψάρια και άλλα προϊόντα από μικρές φάρμες κατά μήκος του ποταμού, και παρασκευάζει παραδοσιακά αιγυπτιακά γεύματα που σερβίρονται στο κατάστρωμα. Από εκεί θα παρακολουθείτε τα τοπία να σας πλησιάζουν και οι ρυθμοί του Μεγάλου Ποταμού θα σας συνεπάρουν.
Για περισσότερα κάντε κλικ στο www.thea.gr 
 Η stroumfita