Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Cheap & chic ιδέες για την διακόσμηση των εξωτερικών χώρων

H stroumfita
Εντάξει, τα πράγματα είναι σκούρα πλέον με την οικονομία μας. Τόσο που πρέπει να κάνουμε κράτει στα πάντα. Από τα ρούχα και τα λούσα μέχρι τα αντικείμενα για το σπίτι. Όσον αφορά στα έξω; Εκεί το πολύ να φτάσουμε μέχρι το μπαλκόνι μας αυτό το καλοκαίρι. Οικονομία στα πάντα και χιλιάδες έξυπνοι τρόποι να φτιάξεις το μπαλκόνι σου ή την αυλή σου με οικονομικούς τρόπους. Να ομορφύνεις τις γλάστρες σου με το τίποτα, να κάθεσαι και να απολαμβάνεις...τι να απολαμβάνεις, μη ρωτήσεις αλλά για στάσου...Να απολαμβάνεις το σπίτι σου! Άντε πια! Μας έφαγαν τα "έξω" τόσα χρόνια...
Tα απαραίτητα αντικείμενα είναι:
- χαλάκια διάφορα
- μαξιλαράκια και από μουσαμά (ξέρεις αυτόν που στρώναμε παλιά στο τραπέζι)
- κορμοί δέντρων και λοιπά κουβαδάκια
- παλιά άσχετα αντικείμενα (όπως μια καρέκλα χωρίς κάθισμα)
Όλα γίνονται αλλιώς αν θέλεις και είσαι διαβαστερή του Internet. Mια παλιά καρέκλα, η πιο κλασική της δεκαετίας του '70 που έβγαινε σε αυτό το πορτοκαλί το πολύ συγκεκριμένο, αν φύγει ο πάτος της, γίνεται βάση για γλάστρες με γεράνια. Παλιές καρέκλες και καναπεδάκια ντύνονται με μαξιλάρια και φυσικά η μία και μοναδική, η απίθανη, η σούπερ-ντούπερ ιδέα είναι να στρώσεις χαλιά και στο μπαλκόνι. Πλαστικα ταπέτα ή κουρελουδάκια, δίνουν την αίσθηση της φροντίδας και της πολυτέλειας στο μπαλκόνι. Παραβάν. Μεγάλες μαξιλάρες στο έδαφος, πάνω σε παλέτες, πάνω σε χαλιά. Κουβάδες και ότι υπάρχει σε δοχείο στο σπίτι μπορούν να μετατραπούν σε βάσεις για κεριά. Συμπλήρωμα απαραίτητο τα φυτά. Έστω και λίγα.
Στις Ανθοκομικές εκθέσεις μπορείς να βρείς αυτή την εποχή υπέροχα φυτά. Λουλουδάτα ή σκέτη πρασινάδα, δεν έχει σημασία. Φελίτσιες με μπλε ανθάκι, αλεξάκια με 1 ευρώ, φράουλες βρώσιμες, βασιλικούς και άλλα αρωματικά για να κάνεις ένα δικό σου bouquet garni, μέχρι τα πιο βαριά πυροβολικά όπως τριανταφυλλιές, γαρδένιες, ελιές και άλλα.
Μετά θα πάς να ντύσεις τις γλάστρες τους, αυτές που τα αγοράσας δηλαδή ή απλές πλαστικές. Ντύσε τις με παλιές κάλτσες, κάνε decoupage με υφάσματα παλιά, βγάλε τα παλιά σκεύη από την κουζίνα τα σουρωτήρια και κρεμάστε τα χρωματιστά κουβαδάκια με μανταλάκια από σχοινιά. Αν περισσέψουν μανταλάκια, άστε τις μπουγάδες και φτιάξε στεφανάκια για τα μικρά γλαστράκια σας.
H stroumfita
www.rdeco.gr