Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ο δήμιος με το σπασμένο χέρι


Έσπασε το χέρι του και γλίτωσαν κάποιοι άνθρωποι! Ο λόγος για τον τελευταίο εν ζωή δήμιο στην Ινδία ο οποίος δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του

Σε εκτενές ρεπορτάζ του το περιοδικό Time αναφέρει ότι όσο και αν ακούγεται περίεργο στην Ινδία των 1, 2 δισεκατομμυρίων κατοίκων υπάρχει μόνο ένας δήμιος και αυτός είναι σε... αναρρωτική άδεια!
Αυτός είναι ο λόγος που η ινδική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναβάλει την προγραμματισμένη εκτέλεση του Mahendra Nath Das.
Στην Ινδία οι απαγχονισμοί δεν είναι συνήθεις καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ενώ υπάρχουν 348 άτομα που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει μόνο μία εκτέλεση το 1995, ενώ συνολικά στην Ινδία από το 1947 μέχρι σήμερα έχουν γίνει 50 απαγχονισμοί.
Η κυβέρνηση αναζήτα τον δήμιο που πραγματοποίησε την τελευταία εκτέλεση στην χώρα, τον Nata Mullick, όμως οι αρχές ανακάλυψαν πως έχει πεθάνει εδώ και δύο χρόνια.
Έτσι ο μόνος διαθέσιμος δήμιος είναι εαυτός που έχει σπασμένο το χέρι του, οπότε ο καταδικασμένος σε απαγχονισμό Mahendra Nath Das, θα πρέπει να περιμένει υπομονετικά την ανάρρωση του με την κρυφή ελπίδα ότι ίσως τελικά την γλιτώσει.