Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ένα πολιτικό θρίλερ σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση


Έπεσαν οι τίτλοι τέλους ενός πρωτοφανούς πολιτικού θρίλερ με έντονα χαρακτηριστικά παρωδίας, που εκτυλίχθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση με πρώτη ύλη διαρροές ανώνυμων κύκλων από τα επιτελεία των κομμάτων εξουσίας.
Η ακατάσχετη σεναριολογία για δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης μετά από επικείμενη παραίτηση του κ. Παπανδρέου και η οργιώδης ονοματολογία αγνώστου προελεύσεως για υποψήφιους πρωθυπουργούς κοινής αποδοχής κράτησε γα επτά περίπου ώρες προκαλώντας ταραχή σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και δημιουργώντας ατμόσφαιρα αποσταθεροποίησης.
Η εικόνα ξεκαθάρισε με το διάγγελμα του κ. Παπανδρέου, ο οποίος εξήγησε ότι έκανε προτάσεις συναίνεσης στους πολιτικούς αρχηγούς και κατήγγειλε τη ΝΔ ότι διαχειρίστηκε με επικοινωνιακούς όρους την προσπάθεια εθνικής συνεννόησης θέτοντας δημοσίως απαράδεκτους όρους. “Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο” είπε προαναγγέλλοντας σαρωτικό ανασχηματισμό.
Το πλήθος και οι φωνές των “Αγανακτισμένων” έξω από το κοινοβούλιο, στη διάρκεια της πανεργατικής απεργίας και της πρώτης μέρας συζήτησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής, ήταν ο ήχος που συνόδευσε μια πολύωρη τηλεοπτική παραγωγή με τίτλο “Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας”.
Για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού κοινοβουλευτισμού, κάτω από την ασφυκτική πίεση των αγορών και των εταίρων στην ευρωζώνη για συναίνεση, τέθηκε θέμα οικουμενικής κυβέρνησης και οικειοθελούς αποχώρησης του πρωθυπουργού, προκειμένου να μοιραστεί η ευθύνη της διαχείρισης σε μια δραματική συγκυρία για την ελληνική οικονομία.