Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Έξυπνες ιδέες διακόσμησης

Είμαι σίγουρη, ότι θα σας έχει τύχει πολλές φορές να επισκέπτεστε ένα λιτό και απλό σπίτι, το οποίο χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο, σας εντυπωσιάζει και νιώθετε πολύ όμορφα και άνετα μέσα στους χώρους του. Υπάρχουν λοιπόν κάποια πολύ απλά “tricks”, που μπορείτε εύκολα κι εσείς να κάνετε και να μεταμορφώσετε τους χώρους του σπιτιού σας.


Κρύψτε τα πολλά αντικείμενα

Η τηλεόραση και ο υπόλοιπος ηλεκτρονικός εξοπλισμός (video, cd-player, ηχοσύστημα κ.λ.π.), δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε κοινή θέα μέσα στο living room...


Στα καταστήματα επίπλων θα βρείτε πανέμορφα έπιπλα, για να τα τοποθετήσετε όλα μέσα και να τα εξαφανίσετε κλείνοντας τις πόρτες του επίπλου.
Επιδιώξτε την απλότητα.
Η απλότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά των designers. Αποφύγετε τα πολλά διακοσμητικά στοιχεία εδώ κι εκεί. Εάν διακοσμείτε το χώρο σας μ’ έναν απλό, ομοιόμορφο τρόπο, το δωμάτιο φαίνεται μεγαλύτερο και πιο άνετο.
Ένα άλλο διακοσμητικό trick είναι να προσπαθήσετε οι κουρτίνες, οι γρίλιες ή τα παραθυρόφυλλα να είναι στο ίδιο χρώμα ή ελαφρώς ένα τόνο σκοτεινότερο από το χρώμα που έχουν οι τοίχοι: αυτό δημιουργεί ένα όμορφο συναίσθημα αρμονίας στο χώρο .

Δημιουργήστε το χώρο


Μπορείτε να είστε δημιουργική με τα χρώματα. Οι τοίχοι και τα πατώματα σε ανοιχτά χρώματα ή στο λευκό, δημιουργούν μια αίσθηση φωτεινού χώρου. Εάν θέλετε ένα μικρό δωμάτιο (π.χ. η παιδική κρεβατοκάμαρα) να φαίνεται μεγαλύτερο, χρωματίστε το επάνω μέρος των τοίχων (πάνω από το 1,40 μ. από το πάτωμα) σε ένα φωτεινότερο τόνο από το κάτω χρώμα. Να έχετε πάντα υπόψη σας, ότι το λευκό μπορεί να δείχνει κρύο το δωμάτιο.
Μπορείτε να το ζεστάνετε με αποχρώσεις που πλησιάζουν στο κρεμ, γεγονός που θα σας βοηθήσει να κάνετε συνδυασμούς με φυσικά υλικά όπως το ξύλο και η ψάθα.

Έξυπνες κατασκευαστικές ιδέες


Ανοίξτε τους χώρους.
Μια πάρα πολύ απλή λύση πολλών διακοσμητών, είναι η τροποποίηση της δομής των χώρων. Ένα παλιό σπίτι μπορεί να φανεί απολύτως διαφορετικό και να είναι περισσότερο άνετο και λειτουργικό από τη στιγμή που θα αφαιρεθούν κάποιοι τοίχοι. Αυτό είναι επίσης ένας έξυπνος τρόπος να μετατρέψετε τους άχρηστους χώρους σε λειτουργικούς.
Ενοποιώντας χωρισμένα με τοίχους δωμάτια, κάνετε το σπίτι σας πιο άνετο και ευχάριστο. Καινούργια και μεγάλα παράθυρα στους τοίχους, δίνουν φως και καλύτερο εξαερισμό στο σπίτι σας.
Παίξτε με το ύψος.Τα ταβάνια σε διαφορετικά ύψη και οι ψευδοροφές, δημιουργούν ποικιλία σε ένα μεγάλο και άνετο living रूम.
Πέρα λοιπόν από την διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του σπιτιού, πολύ μεγάλη σημασία για ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα, παίζουν κάποιοι άλλοι παράγοντες, όπως η πρόβλεψη για λειτουργικές λύσεις, ο φωτισμός και ο εξαερισμός του σπιτιού και φυσικά η σωστή διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων.
- Ο καλός προγραμματισμός.
Υπάρχουν δύο βασικές αρχές που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Καταρχήν θα πρέπει να μελετήσετε σωστά το φωτισμό των χώρων και δεύτερον να προνοήσετε σωστά τους αποθηκευτικούς χώρους. Τραβώντας λοιπόν τις απαραίτητες γραμμές για ρεύμα και πρίζες, δεν θα έχετε «μερεμέτια» στους τοίχους και δημιουργώντας άνετους και πρακτικούς αποθηκευτικούς χώρους, θα τακτοποιείτε εύκολα τα πράγματά σας. Προνοήστε για πρίζες τηλεφώνου, δικτύο internet, γραμμές για το συναγερμό, φώτα ασφαλείας για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος κ.λ.π.
- Φως και γρίλιες.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να φωτίσετε ένα δωμάτιο είναι να αποφύγετε να το φωτίσετε με ένα κεντρικό φως από το ταβάνι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι γρίλιες σας επιτρέπουν να ελέγξετε το φως που θα μπει σε ένα δωμάτιο.
Όταν λοιπόν οι γρίλιες είναι μισάνοικτες, δημιουργείται ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά. Ένα άλλο επίσης μεγάλο πλεονέκτημα είναι, ότι επιτρέπουν την είσοδο του φρέσκου αέρα και τον εξαερισμό του χώρου, ενώ απαγορεύουν στις έντονες ακτίνες του ήλιου να μπουν μέσα στο χώρο.
- Φυσικό φως.Το φυσικό φως είναι καθοριστικός παράγοντας, για να θεωρηθεί ένα σπίτι ή ένα γραφείο ικανοποιητικά σαν χώροι διαβίωσης. Δημιουργεί ένα συναίσθημα επαφής με τον υπόλοιπο εξωτερικό κόσμο. Δεν είναι άλλωστε τυχαία και η διαφορά κόστους ενός διαμερίσματος στον πρώτο, από τον τέταρτο όροφο μιας πολυκατοικίας.
Εάν λοιπόν, τώρα κατασκευάζετε το νέο σας σπίτι ή ανακαινίζεται το παλαιό, προβλέψτε μεγάλα πόρτες και παράθυρα που θα επιτρέπουν στο εξωτερικό φως να μπαίνει όσο το δυνατόν πιο πολύ μέσα στο σπίτι σας. Ένα ηλιόλουστο σπίτι, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, είναι αναντικατάστατο. Επιπλέον τα μεγάλα παράθυρα, εξασφαλίζουν ακόμα καλύτερο εξαερισμό του εσωτερικού χώρου.

Υπαίθριοι χώροι


- Λειτουργικότητα και καλαισθησία.
Μεγάλη προσοχή και καλό σχεδιασμό, θα πρέπει να έχετε και για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, τις βεράντες ή τον κήπο. Ζούμε σε μια χώρα, που αρκετούς μήνες το χρόνο μπορούμε να χαιρόμαστε τους εξωτερικούς χώρους, φτάνει αυτοί να είναι λειτουργικοί και καλαίσθητοι.
Στους υπαίθριους λοιπόν χώρους, είναι σημαντικό να επιτύχετε μια ισορροπία βασισμένη σε πρακτικές λύσεις που θα αναδεικνύουν αισθητικά τους χώρους. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να έχετε ένα ελκυστικό αποτέλεσμα, είναι να προσανατολιστείτε σε φυσικά υλικά όπως η πέτρα και το ξύλο.
- Πάνω απ’ όλα η άνεση.
Ένας άνετος και καλά σχεδιασμένος και διακοσμημένος υπαίθριος χώρος αναψυχής, είναι όχι μόνο ένας απαραίτητος χώρος τον οποίο θα απολαμβάνετε και θα χαλαρώνετε, αλλά επιπλέον, αυτό μπορεί επίσης να είναι το πλεονέκτημα που θα δώσει υπεραξία και θα εντυπωσιάζει όχι μόνο του φίλους ή τους επισκέπτες σας, αλλά και τους ενδεχόμενους αγοραστές εάν κάποια στιγμή αποφασίσετε να πουλήσετε το σπίτι σας.
Επιλέξτε λοιπόν τα έπιπλά σας για τους υπαίθριους χώρους με μεγάλη προσοχή και γνώμονα την άνεση και την αισθητική.
H stroumfita
fe-mail.gr