Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου στο 4ο Φεστιβάλ «Περραιβική Τρίπολις»


Το 4ο Φεστιβάλ «Περραιβική Τρίπολις» που θα γίνει στη Δολίχη το Σάββατο 9.7.2011, θα πλαισιωθεί από συναυλία με τη μικτή τετράφωνη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, την οποία διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Η Δημοτική Χορωδία ιδρύθηκε στο Λιτόχωρο το 1966. Έλαβε μέρος σε πολλές χορωδιακές συναντήσεις στην Ελλάδα αποσπώντας επαινετικά σχόλια και εγκωμιαστικές κριτικές για τις εμφανίσεις της.

Συγχρόνως, υπήρξε πρεσβευτής του πολιτισμού μας σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως η Κύπρος, η Σουηδία, η Ουγγαρία, η Σερβία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Γερμανία και η Πολωνία. Κάθε χρόνο διοργανώνει στο Λιτόχωρο Φεστιβάλ χορωδιών για συμμετοχή ελληνικών και ξένων χορωδιακών σχημάτων.

Κορυφαίες στιγμές της δημιουργικής της πορείας υπήρξαν η παρουσίαση των έργων “Ζορμπάς” (1998) και “Του νεκρού αδερφού” (2001) του Μ. Θεοδωράκη, το αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο “Σαν παλιό σινεμά” (2003) και στους Έλληνες ποιητές “Τραγουδάμε την ποίηση” (2005), το έργο “Το Λιτόχωρο στην ιστορία και στο θρύλο” (2007) του Λιτοχωρίτη φιλολόγου κ. Ν. Ντάβανου σε μουσική Χ. Ναβροζίδη, το έργο “Τραγούδια της παρέας” (2007) του συνθέτη Μάριου Τόκα υπό την διεύθυνση του ιδίου και την σύμπραξη της Κρατικής ορχήστρας Ελληνικής μουσικής, το ορατόριο “Πασχαλινή Συναυλία” (2008) στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, το αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη το καλοκαίρι του 2009 και το αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο το καλοκαίρι του 2010 .