Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Η πράξη του, μάλλον αποτελεί την επιτομή της… πονηριάς των πιθήκων και το αποτέλεσμά της προκαλεί χαμόγελα.

pithikos phot1 Πίθηκος έκλεψε κάμερα και… αυτοφωτογραφήθηκε! (βίντεο) Το είδος του πιθήκου «crested black macaque» είναι από τα σπανιότερα στην οικογένεια των πιθηκοειδών, και ο μαύρος μακάκος που «έκλεψε» την κάμερα ενός φωτογράφου, ακόμα σπανιότερος.

Η πράξη του, μάλλον αποτελεί την επιτομή της…
πονηριάς των πιθήκων και το αποτέλεσμά της προκαλεί χαμόγελα.

Σε ένα από τα εθνικά πάρκα της Ινδονησίας, στα βόρεια του νησιού Σουλαουέζι, ο 46χρονος φωτογράφος Ντέιβιντ Σλέιτερ, ακολουθούσε το εν λόγω είδος υπό εξαφάνιση, για να το απαθανατίσει στο φυσικό του περιβάλλον, όταν ένας εκ των πιθήκων του άρπαξε την φωτογραφική μηχανή.

Ο ίδιος λέει πως ο πίθηκος του πήρε την μηχανή όταν, ενώ την είχε αφήσει σε τριπόδι που είχε στήσει κοντά στην ομάδα των ζώων, έφυγε για λίγα λεπτά και επιστρέφοντας την είδε στα χέρια του.
«Ήταν άτακτα πιθηκάκια που πηδούσαν τριγύρω από τη μηχανή μου όλη την ώρα. Ένα από αυτά πάτησε το κουμπί που βγάζει φωτογραφίες. Φαίνεται πως εντυπωσιάστηκαν από τον ήχο κι έτσι ο ένοχος συνέχισε να το πατάει. Στην αρχή πρέπει να φοβήθηκαν, όμως όταν επέστρεψα, ήταν όλα μαζεμένα εκεί και το θέαμα καταπληκτικό».

Μέχρι τη στιγμή που ο Σλέιτερ ξαναείχε την μηχανή στην κατοχή του, οι φωτογραφίες που είχαν καταφέρει να βγάλουν τα πιθηκάκια ήταν εκατοντάδες όπως είπε ο ίδιος ο φωτογράφος.