Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Δεκάχρονος με ένα χέρι καταφέρνει να παίζει γκολφ σαν επαγγελματίας, με τη βοήθεια ενός γαντιού από σιλικόνη.

Δεκάχρονος με ένα χέρι καταφέρνει να παίζει γκολφ σαν επαγγελματίας, με τη βοήθεια ενός γαντιού από σιλικόνη. Πώς ανακάλυψε το ταλέντο του στο άθλημα (Pics)
Γεννήθηκε με το δεξί του χέρι να λείπει, χωρίς αυτό να τον περιορίζει, βάζοντάς τον στο περιθώριο. Ο λόγος για τον Leo Millar, ένα δεκάχρονο αγόρι με τεράστια θέληση και μεγάλο ταλέντο.
Για εκείνον δημιουργήθηκε ένα ειδικό γάντι από σιλικόνη που προσαρμόζεται στον καρπό του δεξιού του χεριού και είναι κατάλληλα σχεδιασμένο, ώστε να μπορεί σε αυτό να μπει το μπαστούνι του γκολφ. Είναι ευλύγιστο και του επιτρέπει να γυρίσει το χέρι του μέχρι και 90 μοίρες.

Ξεκίνησε να παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι με το ένα χέρι, αλλά δεν μπορούσε να βάλει αρκετή δύναμη και έτσι πέταγε το μπαλάκι μόλις λίγα μέτρα μακριά. Αυτό δεν τον πτόησε καθώς ήξερε ότι έπρεπε να το παλέψει.
''Είναι κάτι που αγαπώ πολύ, είναι το αγαπημένο μου άθλημα και θέλω κάποια στιγμή να ασχοληθώ επαγγελματικά'' δηλώνει ο δεκάχρονος. ''Ξεκίνησα να παίζω στο γκαράζ του σπιτιού μου και στη συνέχεια έκανε και κάποια μαθήματα για να γίνω καλύτερος'' συμπληρώνει.
Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει μαρτυρούν ότι ότι παίζει πολύ επιδέξια. Με τη βοήθεια του βιονικού γαντιού καταφέρνει να στέλνει τις μπάλες 200 μέτρα μακριά, μία απόσταση που πολλοί ενήλικες ερασιτέχνες θα ζήλευαν.

Το όνειρο του μικρού είναι να παίξει στο ανοικτό πρωτάθλημα μαζί με τον παίκτη που θαυμάζει, τον Rory McIlroy.
Ο πατέρας του Leo, Ian 45 ετών, δηλώνει υπερήφανος για το γιο του και αναφέρει ότι ''Ήταν πάντα πολύ αποφασιστικό παιδί και είχε μία φυσική αθλητική ικανότητα''. ''Με το πρόσθετο γάντι δεν τον κρατά κανείς''.