Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ

ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ  Βρόγχοι για αγριογούρουνα στο Πήλιο!
Σε μάστιγα για τους αγριόχοιρους του νοτίου και ανατολικού Πηλίου έχει μετατραπεί μια «σπείρα» λαθροθήρων, που ειδικεύεται στην τοποθέτηση συρμάτινων θηλιών ακόμα και στο περιπατητικό μονοπάτι του Λεφοκάστρου...
Πρόκειται για μια περιοχή που μόλις πέρυσι άνοιξε το κυνήγι μετά την τριετή απαγόρευση η οποία είχε επιβληθεί μετά τη μεγάλη φωτιά του 2007 και, ως συνήθως, γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις ο πληθυσμός των αγριογούρουνων είναι ιδιαίτερα υψηλός.
Οι λαθροθήρες δεν διστάζουν να στήσουν τις παγίδες τους ακόμα και σε μονοπάτια που βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες ή σχετικά πολυσύχναστες περιοχές, με αποτέλεσμα να έχουν συμβεί και άλλου είδους ατυχήματα...

Πρόσφατα σε μια θηλιά για αγριογούρουνα πιάστηκε και ο σκύλος μόνιμης κατοίκου της περιοχής του Λεφοκάστρου, ο οποίος σώθηκε την τελευταία στιγμή από βέβαιο στραγγαλισμό.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος του Βόλου και η τοπική κοινωνία του Πηλίου κάνουν ό,τι μπορούν για να αναχαιτίσουν το φαινόμενο, ωστόσο οι δράστες των επαναλαμβανόμενων περιστατικών δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.
Υπόνοιες βέβαια υπάρχουν, όπως και ενδείξεις για την ταυτότητα των δραστών, αλλά χρειάζονται και αποδείξεις...
Οπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, κίνητρο αυτού του είδους της λαθροθηρίας στο Πήλιο, είναι η υψηλή εμπορική αξία του κρέατος του αγριογούρουνου.
www.diananews.gr