Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Την υποστήριξη των ΗΠΑ στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα εξέφρασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον




Την υποστήριξη των ΗΠΑ στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα εξέφρασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον, σε δηλώσεις της μετά τησυνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό της Σταύρο Λαμπρινίδη.
Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα μιας και η κ. Κλίντον και ο κ. Λαμπρινίδης έχουν φοιτήσει στο ίδιο πανεπιστήμιο...





«Η φίλη και σύμμαχος Ελλάδα περνάει δύσκολες ώρες και σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα μας έχει δίπλα της», τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών. Η κ. Κλίντον εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον ελληνικό λαό και στις θυσίες που έχει κάνει, υπογραμμίζοντας πως έχω πίστη στη δύναμη του ελληνικού λαού. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική σχέση για μας. Είμαστε ευγνώμονες που φιλοξενείτε δυνάμεις στη Σούδα», δήλωσε η κ. Κλίντον εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για τις ενέργειες της Ελλάδας στο θέμα του καραβιού για τη Γάζα.

Σε ότι αφορά το θέμα της Συρίας η κ. Κλίντον τόνισε ότι εκτιμά την υποστήριξη της Ελλάδας στο θέμα, καθώς και την υποστήριξη στις δημοκρατικές μεταβάσεις στη Μέση Ανατολή. Σημείωσε επίσης τις αξίες που συνδέουν τις δύο χώρες, δηλώνοντας πως θα υπογράψει συμφωνία διαφύλαξης πολιτιστικής κληρονομιάς. «Έχετε τη φιλία και τη στήριξη των ΗΠΑ», είπε τέλος η επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας.