Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΖΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε απάντηση ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού που αναφέρεται στον επικεφαλής της παράταξής μας Βαγγέλη Λαγδάρη, έχουμε να αντιπαρατηρήσουμε τα εξής:


α. Το ύφος και ο τρόπος γραφής της ανακοίνωσης, που αποτελεί μνημείο ασυναρτησίας και απύθμενης εμπάθειας, αποκαλύπτουν το ποιόν του συντάκτη και του εμπνευστή του.
β. Όσες απόπειρες κι αν κάνει ο κ. Δήμαρχος, για να συγκαλύψει τον αυταρχικό, αδιαφανή, ρουσφετολογικό και εξόχως παλαιοκομματικό τρόπο άσκησης της εξουσίας, που αγνοεί θεσμούς και στοιχειώδεις αρχές, που αρνείται τον αυτονόητο σεβασμό στην άσκηση κριτικής και στο δικαίωμα της διαφωνίας, δεν πρόκειται να τα καταφέρει ούτε να μας φιμώσει για να δρα, όπως φαντάζεται, ανενόχλητος και αμέριμνος.
γ. Δεν νομιμοποιείται, ειδικά ο κ. Πολύζος, να δίνει μαθήματα χρηστοήθειας, όταν είναι γνωστή η πολιτεία του, ιδιωτική και δημόσια, σε όλους ακόμα και στους συνεργάτες του! Η ψευδαίσθησή του πως δικαιούται να μείνει στο απυρόβλητο, γιατί η εκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου έχει, όπως νομίζει, καθαρτήριες ιδιότητες δεν τον απαλλάσσει από τον δημόσιο έλεγχο ούτε τον απελευθερώνει, για να υβρίζει αστήρικτα και να προσβάλει με απαξιωτικό τρόπο τους αντιπάλους του, από τις κοινά αποδεκτές δεσμεύσεις του πολιτικού μας πολιτισμού.
δ. Και για να τελειώνουμε με το παραμύθι των «κατηγοριών» που ανακυκλώνει διαρκώς ο κ. Πολύζος. Ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Βαγγέλης Λαγδάρης υπηρέτησε με μοναδική επιτυχία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και διαφάνεια τον τόπο του, άφησε σημαντικό έργο που αναγνωρίζεται από το σύνολο των συνδημοτών του και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να διαστρεβλώνει την αλήθεια αυτή, όποια σκοπιμότητα κι αν το επιβάλλει. Αντίθετα η κακοδιαχείριση και τα χρέη είναι γνώρισμα της πολιτικής του κ. Πολύζου. Αναθέσεις σε ημετέρους χωρίς αποφάσεις οργάνων, παράνομες προσλήψεις, απαράδεκτες σπατάλες και αποφάσεις μη νόμιμες, όπως κρίθηκαν από τον ελεγκτή νομιμότητας της Δημόσιας Διοίκησης, ανικανότητα να δημοπρατήσει δύο έργα (Πανηγύρι Αιγινίου και αίθουσα εστίασης στον Κολινδρό), τα μοναδικά για τη φετινή χρονιά, όπως αποδεικνύουν οι τρεις άγονες διαδικασίες είναι ένα απάνθισμα της δράσης του, τυχαίο! ή μήπως εξυπηρετεί άλλα ανομολόγητα συμφέροντα. Αλλά και έλλειψη προγραμματισμού και διαφάνειας δείχνουν ανάγλυφα το στίγμα της πολιτικής του λειτουργίας και διοίκησης του Δήμου. Στο τέλος του χρόνου – είναι βέβαιο – θα φανούν τα αποτελέσματα της κακοδιαχείρισης και φοβούμαστε ότι οδηγούμαστε νομοτελειακά στη σύναψη νέου δανείου με όλα τα βάρη που συνεπάγονται για τους συνδημότες μας.
Ας καταλάβει ο κ. Πολύζος ότι δεν μπορεί να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται ως «ηγεμών» στο φέουδό του, που του παρεχώρησαν οι δουλοπάροικοι με δικαίωμα «ζωής και θανάτου». Τα παλιά μικροκομματικά παιχνιδάκια δεν περνούν πια και εμείς δεν πρόκειται να τον αφήσουμε να συνεχίσει στο γνώριμο τοπίο της μικροσυναλλαγής και των πελατειακών σχέσεων, της πολιτικής υπανάπτυξης και της αναξιοπρέπειας, του αυταρχισμού και των λεονταρισμών που ανταποκρίνονται πλήρως στο επίπεδο της δημόσιας έκφρασης και του πολιτικού ήθους του.
Τέλος, στα ερωτήματα που θέτουμε και στις κατά καιρούς καταγγελίες μας ας μας απαντήσει επιτέλους ο κ. Δήμαρχος για την «ταμπακιέρα», όχι με υπεκφυγές και προσωπικές επιθέσεις ενάντια σε αυτούς που του ασκούν κριτική, όπως ακριβώς επιβάλλει ο θεσμικός μας ρόλος και οι κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας. Μπορεί άραγε να το κάνει, έχει τη δύναμη να ξεπεράσει τις μικροκομματικές του τακτικές και τους γνώριμους ελιγμούς για να αποφύγει την ουσία της αντιπαράθεσης με επιχειρήματα και τεκμηριωμένο λόγο; Εμείς πάντως είμαστε εδώ για να κρίνουμε υπεύθυνα και να καταγγέλλουμε αυθαιρεσίες και παραλείψεις του, και όχι για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις, όπως ο ίδιος θα ήθελε.