Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Σιδερένια" η Μέρκελ στη συμμετοχή ιδιωτών στο δεύτερο δάνειο προς την Ελλάδα - λύση που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί "επιλεκτική χρεοκοπία"





"Σιδερένια" η
Μέρκελ στη συμμετοχή ιδιωτών στο δεύτερο δάνειο προς την Ελλάδα - λύση που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί "επιλεκτική χρεοκοπία" από τους οίκους αξιολόγησης, ενώ την ίδια στιγμή διαψεύδει ότι υπάρχει εν όψει αναδιάρθρωση χρέους για τη χώρα μας.

"Δεν εργαζόμαστε για αναδιάρθρωση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε κάτι που θα είναι ακόμη πιο σκληρό. Λέω ξεκάθαρα ότι η συμμετοχή ιδιωτών είναι απαραίτητη γιατί έχουμε ειδικό πρόβλημα με την Ελλάδα, λόγω του πολύ πολύ υψηλού χρέους της", σημείωσε. "Αν γίνει αναδιάρθρωση στην Ελλάδα, τότε οι χώρες που επηρεάζονται από την κρίση, θα σταματήσουν τις ...... προσπάθειες" πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

Διαφωνεί ο Τρισέ

Το χάος και ο διχασμός που υπάρχει μέχρι τελευταία στιγμή, φαίνεται περίτρανα παράλληλα στις επικρίσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και στην διαφωνία του για τη συμμετοχή ιδιωτών. Ο κ. Τρισέ τόνισε ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος των ιδιωτών. "Παντού στον κόσμο οι ιδιώτες εμπλέκονται στην οικονομία επενδύοντας και αγοράζοντας περιουσία προς ιδιωτικοποίηση", αναφέρει.

Παπανδρέου: "Ώρα να ξυπνήσει η Ευρώπη"

Σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τονίζει, για τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, ότι "είναι ώρα να ξυπνήσει η Ευρώπη". Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι "η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει" και σημειώνει ότι "είμαστε στη φάση εξεύρεσης μακροπρόθεσμης ανάσας στο χρέος. Σε αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση δε χωρούν φωνές που καλλιεργούν το φόβο και ποντάρουν στην αποτυχία".