Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Υπέρ κοινά αποδεκτής λύσης για τα Σκόπια


























Τη θέση του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της ΠΓΔΜ τόσο αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις όσο και με την προοπτική ένταξης της γειτονικής χώρας στην ΕΕ ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του, την Τρίτη, στη Βεργίνα και τους Τάφους των Βασιλέων.

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Θέλουμε τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά το δρόμο τους προς την Ευρώπη θα ανοίξει η αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία ταυτόχρονα θα αποκαταστήσει και τις σχέσεις Ελλάδας - Σκοπίων». Επίσης, απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε λύση διπλής ονομασίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ολιγωρία της ελληνικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χαράξει μια κόκκινη γραμμή στο ζήτημα των Σκοπίων, η οποία έχει γίνει εθνική γραμμή.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή της αρχαιολόγου Χρυσούλας Παλιαδέλλη - Σαατσόγλου, η οποία είχε πάρει μέρος στις ανασκαφές της Βεργίνας ως βοηθός του καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικου.

Η επιλογή της, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν είναι τυχαία και επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τη Μακεδονία, καθώς και τον πολιτισμό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Παπανδρέου υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, ενώ του επεδείχθη το τελευταίο χρυσό στεφάνι που βρέθηκε στην περιοχή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ