Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

"Να αλλάξει ρότα η χώρα"




























«Εγώ έχω βάλει τον πήχη να αλλάξουμε ρότα, να αλλάξει ρότα η Ελλάδα. Κι αυτό σημαίνει νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές και αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Και μπορούμε αυτό να το πετύχουμε», δήλωσε ο κ.Γ.Παπανδρέου σε συνέντευξή του στον ANT1.

Η χώρα, τόνισε, δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο με αυτήν την κυβέρνηση, η οποία, όπως υποστήριξε, δεν έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.


Ο κ.Γ.Παπανδρέου είπε ότι ως πρώτη προτεραιότητα έχει να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των πολιτών στον πολιτικό κόσμο. Δεν φταίει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών για την παραγραφή τυχόν ευθυνών ανέφερε, αλλά σημείωσε πως σκοπός του είναι να τον αλλάξει.

Ευθύνες στον Πρωθυπουργό για το ότι "η κυβέρνηση τελεί υπό καθεστώς ομηρίας και πιθανού εκβιασμού από εμπλεκόμενους στις υποθέσεις διαφθοράς" καταλόγισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Κοινωνία Ωρα Mega".

«Δεν με ενδιαφέρει ποιος ενέχεται. Αν είναι να ματώσουν και τα δύο κόμματα, ας ματώσουν, για να μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα και να αποκτήσει επιτέλους ο πολίτης της χώρας εμπιστοσύνη στο πολιτικό μας σύστημα», είπε.

Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, το μεταναστευτικό κ.α., ενώ τόνισε ότι στόχος του κόμματός του είναι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με την ενίσχυση των δομών πρόνοιας.