Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

"Παραπλανητικά διλήμματα"


















«Η κάλπη της 7ης Ιουνίου είναι κάλπη κρίσης τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των κομμάτων που τη στηρίζουν, που κάνουν ανώδυνη κριτική και τελικά τη διασώζουν αναγορεύοντάς την σε μονόδρομο», τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της σε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Κάλεσε τους πολίτες να αποδυναμώσουν, με την ψήφο τους, την ΕΕ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα φιλελεύθερα και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, που, όπως είπε, «αποτέλεσαν τα οχήματα για να περάσει δια πυρός και σιδήρου η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, η στρατιωτικοποίησή της».

Υπενθύμισε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας του Μάαστριχτ και σημείωσε: «H υπογραφή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνήσεων σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ είναι δεδομένη. Το κάνουν προθύμως και ευχαρίστως γιατί η συμμετοχή στην ΕΕ εξασφαλίζει και πλήρη πολιτική προστασία των δύο κομμάτων, συνολικά του πολιτικού συστήματος. Γιατί η ΕΕ είναι η δικαιολογία τους για τα αντιλαϊκά μέτρα».

Επανέλαβε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους και παρατήρησε: «Όταν ο πρωθυπουργός λέει θα προχωρήσω και δεν λογαριάζω το κόστος, στέλνει μήνυμα στην πλουτοκρατία ότι θα συνεχίσει ακάθεκτος. Μήπως τώρα είδατε να πανικοβάλλονται οι ισχυροί επιχειρηματίες, με το ενδεχόμενο να περάσει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ; Μήπως τους είδατε να χλωμιάζουν που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε το σοσιαλισμό;»

Για τον ΛΑ.Ο.Σ. επισήμανε ότι «κουνά περήφανα και αδιάντροπα μια επιταγή 1 εκατομμυρίου ευρώ για το ταμείο φτώχειας, λες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιώματα, το μόνο που δικαιούνται είναι η ελεημοσύνη. Και μάλιστα δείχνει αυτό το χαρτί περιμένοντας την πληρωμή σε ψήφους».

Όσο για τους Οικολόγους Πράσινους, σχολίασε πως λένε «ότι θα φροντίσουν για τη θεραπεία του περιβάλλοντος, με γιατρούς αυτούς που το μόλυναν, το ρύπαναν και το κατέστρεψαν. Με τις πράσινες μπίζνες και αυτοί κοντά στο ΠΑΣΟΚ».