Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ...ΤΕΛΟΣ.

Τη διάλυσή τους ανακοίνωσαν, μέσω της ιστοσελίδας τους, τα Διάφανα Κρίνα, ένα από τα πιο αξιόλογα ροκ συγκροτήματα της δεκαετίας του '90.

«Κατ' αρχήν, ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα τεράστιο συγγνώμη. Το ευχαριστώ είναι για την αμέριστη συμπαράστασή σας -ηθική και υλική- όλα αυτά τα χρόνια. Ανεξάρτητα από τις όποιες ικανότητες μπορεί να είχαμε, είτε ως μεμονωμένες οντότητες είτε ως δημιουργικό σύνολο, η αλήθεια είναι ότι χωρίς εσάς δεν θα ήμασταν τίποτα. Η συγγνώμη είναι γιατί το τέλος μας δεν ήταν αντάξιο της μέχρι τώρα πορείας μας κι αυτό μας αφήνει μια πίκρα. Όμως, ξέρετε, καμιά φορά ο ηθικός ξεπεσμός, η βία και η μοχθηρότητα δεν αφήνουν χώρο για διαπραγματεύσεις. Κι έτσι, ξαφνικά, πέφτει η αυλαία. Και αυτό είναι όλο» ανέφεραν.

Δεν απέκλεισαν, πάντως, το ενδεχόμενο επιστροφής τους στη μουσική σκηνή.

Γράφουν χαρακτηριστικά: «Τώρα τα παιδάκια θα αποσυρθούν στον παιδότοπό τους για να παίξουν με τα λέγκο τους και σε λίγο καιρό, όταν θα βγουν απο εκει, να είστε σίγουροι ότι θα έχουν καινούργιες ιστορίες να διηγηθούν και όμορφα οικοδομήματα να επιδείξουν».

Τα Διάφανα Κρίνα εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 1994 με τον δίσκο «Λιώνοντας μόνος/Κάτω απ' το ηφαίστειο» και από τότε κυκλοφόρησαν ακόμα οκτώ άλμπουμ και συμμετείχαν σε πολλά άλλα.

Τελευταίο CD τους είναι «Κι η αγάπη πάλι θα καλεί» που περιέχει 12 τραγούδια.