Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Επίσκεψη Σλοβάκων δημοσιογράφων στο Νομάρχη Πιερίας






















Σλοβάκους δημοσιογράφους από την κρατική τηλεόραση της Σλοβακίας υποδέχθηκε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2009, στα πλαίσια της φιλοξενίας τους από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.
Η φιλοξενία των Σλοβάκων δημοσιογράφων εντάσσεται στο πρόγραμμα έμμεσης προβολής και προσέλκυσης του εξωτερικού τουρισμού στο Νομό Πιερίας που αποφάσισε και υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας. Το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα Ρουμάνοι και Τσέχοι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στην Πιερία ενώ θα ακολουθήσει η φιλοξενία Γερμανών δημοσιογράφων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των Σλοβάκων δημοσιογράφων, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου παρουσίασε τα τουριστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Πιερία και που την καθιστούν μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό για κάθε επιθυμία, για κάθε προτίμηση και για κάθε εποχή. Τόνισε ότι με τη δυνατότητα εύκολης οδικής πρόσβασης καθώς και την αεροπορική σύνδεση μέσω του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης οι Σλοβάκοι τουρίστες μπορούν εύκολα και άνετα να ταξιδέψουν και να απολαύσουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στο Νομό Πιερίας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παραχώρηση συνέντευξης του Νομάρχη Πιερίας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Σλοβακίας.
Οι Σλοβάκοι δημοσιογράφοι, στη διάρκεια της πενθήμερης διαμονής τους στην Πιερία, θα ξεναγηθούν και θα καταγράψουν το σύνολο του τουριστικού, πολιτιστικού και φυσικού πλούτου καθώς και την καθημερινή ζωή, τα ήθη και έθιμα του νομού Πιερίας, τα οποία θα προβληθούν σε ειδικό τηλεοπτικό αφιέρωμα στην κρατική σλοβακική τηλεόραση.