Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ




























"Ακολουθούμε τον δρόμο της υπευθυνότητας"

H οικονομική κρίση, η επέκταση της φτώχειας, τα έντονα μεταναστευτικά ρεύματα, η ραγδαία περιβαλλοντική επιβάρυνση, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η κλιματική αλλαγή είναι φαινόμενα πολύ συγγενικά και απαιτούν απαντήσεις βασισμένες στις ίδιες αρχές, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον χαιρετισμό του στο διεθνές συνέδριο "Η κλιματική αλλαγή ως πρόκληση για τις μελλοντικές γενιές", που διοργανώνουν το Ινστιτούτο TERI, η UNESCO και το Ίδρυμα για το παιδί και την οικογένεια.

"Ακολουθούμε τον δρόμο της υπευθυνότητας"
Η νίκη είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, ανέφερε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του χθες στο ALTER και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Υπογράμμισε ότι και την επομένη των ευρωεκλογών η κυβέρνηση θα κάνει τη δουλειά της, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και ο ίδιος έχει ως επείγουσα προτεραιότητα και εθνική ανάγκη την αντιμετώπιση της εθνικής κρίσης.

Για το θέμα των Σκοπίων, είπε ότι πιστεύει ότι έχει τιμήσει το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ότι αποτελεί επιτυχία το γεγονός ότι σε επίπεδο ΝΑΤΟ και ΕΕ συμφωνήθηκε ως όρος να υπάρξει κοινά αποδεκτή ονομασία και καλές γειτονικές σχέσεις για την παραπέρα προώθηση της ΠΓΔΜ στους ευρωπαϊκούς και βορειοατλαντικούς θεσμούς. Μιλούμε για σύνθετη ονομασία που θα κάνει σαφώς διακριτή την ελληνική Μακεδονία και θα ισχύει αυτό το όνομα έναντι όλων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εκ περιτροπής διοίκηση του στρατηγείου της Λάρισας από Ελληνα και Τούρκο αξιωματικό, σημείωσε ότι πρόκειται για συζήτηση που γίνεται εδώ και χρόνια πριν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πως η απόφαση σχετίζεται με την αναδιάταξη της Συμμαχίας, πως καταργήθηκε το Αρχηγείο επί τουρκικού εδάφους στο Εσκί Σεχίρ και ότι δεν έχει καμία σχέση με τις δραστηριότητες και τη διάταξη των εθνικών δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών.