Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Μέτρο 1.3.2

“Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων”

Από τη Διεύθυνση Γεωργίας της Ν.Α. Πιερίας ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο μέτρο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων» που εντάσσεται στον Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.metro132.gr και θα οριστικοποιείται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με την ταυτόχρονη υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας.
Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009 για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και η Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009 για τη κατάθεση των εκτυπωμένων αιτήσεων και των δικαιολογητικών στις κατά τόπους Δ/νσεις Γεωργίας των Ν.Α.
Το Μέτρο, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων Ευρώ, αφορά στη στήριξη παραγωγών που θα εντάξουν το σύνολο ή μέρος των εκμεταλλεύσεών τους στα συστήματα της Βιολογικής παραγωγής, της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Φυτική παραγωγή (AGRO 2) και της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για τη διασφάλιση της ποιότητας του χοίρειου κρέατος(AGRO3).
Σκοπός αυτών των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων μέσα από την παροχή εγγυήσεων στους καταναλωτές ως προς τις διαδικασίες παραγωγής των τροφίμων καθώς και η στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών με την επίτευξη προστιθέμενης αξίας για τα πρωτογενή γεωργικά προϊόντα και τη βελτίωση των δυνατοτήτων διάθεσής τους στην αγορά.
Το μέγιστο ετήσιο χορηγούμενο ποσό ανά εκμετάλλευση ανέρχεται σε 3.000 Ευρώ επί πέντε χρόνια. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι γεωργοί (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που θα εντάξουν τις εκμεταλλεύσεις τους στα παραπάνω συστήματα ποιότητας του ΟΠΕΓΕΠ, υποβάλλουν Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) και ελάχιστη απαιτούμενη εργασία/εκμετάλλευση 0,5 ΜΑΕ για μεμονωμένους δικαιούχους και 0,25 ΜΑΕ για δικαιούχους-μέλη ομάδων παραγωγών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:
2351-351-311 (κ. Νικολάου Μιλτιάδης) και 2351-351-114 (κ. Θεοδωρίδου Σοφία)