Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

"Τσιτσάνεια 2009":

Επιλέχθηκαν τα 15 τραγούδια του φετινού διαγωνισμού



Θεσμός έχουν γίνει πλέον οι εκδηλώσεις "Τσιτσάνεια" για το νομό Τρικάλων- και όχι μόνο- καθώς φέτος θα διεξαχθεί ο 11ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λαϊκού Τραγουδιού, στις 29 Αυγούστου, στο υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου, με καλεσμένη ερμηνεύτρια τη Μαριώ.

M' αυτό το διαγωνισμό ανοίγονται διάπλατα οι πόρτες σε νέους δημιουργούς για να αναδείξουν το ταλέντο τους στο χώρο της μουσικής, εμπνεόμενοι και καθοδηγούμενοι από το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες μουσικοί, οι οποίοι ασχολούνται είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά με το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, κάτοικοι Ελλάδας ή εξωτερικού.

Μάλιστα, πρόσφατα, στο Περτούλι Τρικάλων συνήλθε η προκριματική επιτροπή του 11ου Πανελληνίου Λαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού "Τσιτσάνεια 2009", που επέλεξε και τα 15 τραγούδια του φετινού διαγωνισμού.

Η επιτροπή, που αποτελείται από τους Φίλιππο Γράψα (στιχουργό), Κώστα Γανωσέλη (συνθέτη), Αναστασία Μουτσάτσου (ερμηνεύτρια), Δημήτριο Καρβούνη (Διευθυντή Μουσικού Ωδείου) και Αναστασία Κασιώλα (Διευθύντρια Μουσικού Ωδείου), επέλεξε 15 από τα συνολικά 50 τραγούδια, τα οποία θα συμμετάσχουν και στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Τα 15 τραγούδια είναι τα εξής: "της αγάπης μαχαιριά", "θάλασσα - θάλασσα", "παζάρεψα τη νιότη μου", "της ομορφιάς το μυστικό", "χόρευα νύχτα ζεμπεκιά", "Αχ! έρωτα άστραψες", "φεγγάρι απόψε να φανείς", "τη σιωπή σου κάνω λόγια", "τα καλύτερα τραγούδια", "το μαύρο φουστάνι", "μίλησες με τη σιωπή σου", "πες μου και συ φεγγάρι μου", "αν κοιτάξω τις σελίδες", "όλα καλά" και "είσαι πρωινό Πρωτομαγιάς".

Σύμφωνα με τον κανονισμό, τα τραγούδια θα εκτελούνται από ορχήστρα που θα συγκροτηθεί από τον αγωνοθέτη. Η ενορχήστρωση και οι απαιτούμενες δοκιμές θα γίνουν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, με βάση πρόγραμμα, που θα γίνει με ευθύνη του ενορχηστρωτή, κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με τους διαγωνιζόμενους.

Για οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει κατά τη συνεργασία ορχήστρας-διαγωνιζόμενων, τελεσίδικη λύση δίνει ο αγωνοθέτης.