Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Ασφαλής και γρήγορη πρόσβαση των αγροτών στο αγρόκτημα της Κατερίνης

Υπεγράφη από τον Νομάρχη Πιερίας η εργολαβική σύμβαση του έργου αγροτική οδοποιία στο Δήμο Κατερίνης


Ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση των αγροτών της Κατερίνης στις καλλιέργειές τους διασφαλίζει το έργο της διαμόρφωσης του αγροτικού δρόμου που βρίσκεται κάτω από τον κόμβο Κ-13, προϋπολογισμού 177.467 ευρώ, στο οποίο προχωρά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, μετά και την εργολαβική σύμβαση που υπέγραψε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση, καθώς η συγκεκριμένη αγροτική οδός συνδέει τον αστικό ιστό της πόλης με τις αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται κάτω από την εθνική οδό προς την παραλιακή ζώνη. Να σημειωθεί ότι ο δρόμος αποτελεί μια σημαντική αρτηρία του αγροτικού οδικού δικτύου της Κατερίνης που συνδέεται και με τον δρόμο προς την Ολυμπιακή Ακτή.

Συγκεκριμένα, η παρέμβαση θα γίνει στην αγροτική περιοχή του Δήμου Κατερίνης από το εργοστάσιο λιπασμάτων της Βιοζωκάτ προς τη θέση Βουλίκια, σε δρόμο μήκους 2.250 μ. καθώς και στο τμήμα του δρόμου από το νότιο κόμβο της Κατερίνης προς τον υπάρχοντα παράπλευρο δρόμο, σε μήκος 250μ. Στις εργασίες που θα γίνουν περιλαμβάνεται η ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος, ο καθαρισμός των υπαρχόντων τάφρων απορροής των υδάτων και των οχετών καθώς και η κατασκευή ρείθρων απορροής των ομβρίων υδάτων. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η τοποθέτηση σε επικίνδυνες θέσεις στηθαίων ασφαλείας και προειδοποιητικών πινακίδων, ενώ θα γίνει και διαγράμμιση.

Και αυτό το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα αναβάθμισης των αγροτικών υποδομών της Πιερίας που υλοποιεί η Νομαρχία Πιερίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας των παραγωγών, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, στη μείωση του κόστους παραγωγής και στη διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος.