Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα www.konstandaras.gr


Νέα Εγνατία – 28/7




















Μόνος του άραγε τις σκέφτεται και τις αποφασίζει τις δηλώσεις του και τις απαντήσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Αντώναρος; Όχι βέβαια. Εκτός κι αν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση που ασχολείται με το επικοινωνιακό «προφίλ» του κυβερνώντος κόμματος και τον έχουν παρατήσει να βολοδέρνει μέχρι να αυτοαναφλεγεί.

Προφανώς γνωρίζουν και άλλοι τι πρόκειται να πει ο κ. Αντώναρος. Ποιοι; Και μέχρι ποίου σημείου; Μυστήριο. Πάντως προσωπικά δεν θεωρώ ότι ο Αντώναρος μπορεί να αυτενεργήσει σε τέτοιο σημείο ώστε να λέει ότι « δεν σχολιάζω δηλώσεις βουλευτών» ακόμη και αν πρόκειται για τον Αλογοσκούφη ούτε ότι δεν σχολιάζει «παγίως τοποθετήσεις μεμονωμένων πολιτών».

Αποκλείεται να τις σκέφτεται και να τις λέει μόνος του τέτοιες προσβλητικές φράσεις, αγνοώντας ότι –ανεξάρτητα του τι μπορεί να συμβαίνει στο εσωτερικό του κόμματος και τι «καταστάσεις» μπορεί να περιβάλλουν τον Αλογοσκούφη, το Βουλγαράκη, το Μανώλη ή τον Κοκκινούλη- εάν ο ίδιος βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και κάνει όσα κάνει και λέει όσα λέει, ΔΕΝ θα το έκανε χωρίς Αλογοσκούφηδες, Μανώληδες, Κοκκινούληδες και άλλους πολλούς που … «παγίως δεν σχολιάζει».

Κάποιοι του τα λένε να τα πει. Κάποιοι του δίνουν κατευθύνσεις. Κάποιοι καθορίζουν το «γήπεδο». Κι αυτοί οι «κάποιοι» δεν μπορεί παρά να λαμβάνουν υπ΄όψη τους ότι και στελέχη προσβάλλουν και το θεσμό του κυβερνητικού εκπροσώπου καταβιβάζουν αλλά και οι άνθρωποι αυτοί προς τους οποίους τόσο προσβλητικά, προκλητικά, απαράδεκτα απευθύνεται, « διαμηνύουν ότι δεν θα ξαναψηφίσουν το κόμμα αν δεν ληφθούν ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες εδώ και τώρα».

Πρόκειται για σαφώς «Ρουσοπούλειο» τακτική. Περιφρονητική. Που από την αρχή, παρέπεμπε σε Νεοδημοκρατική Μαρία Αντουανέτα. Για γραμμή του τύπου «Και ποιος είναι αυτός που θα τον σχολιάσει ολόκληρος κυβερνητικός εκπρόσωπος που έχει τόσο σοβαρά άλλα θέματα να σχολιάσει και δεν μπορεί να ασχολείται με …βουλευτάκους και …στελεχάκια».

Και ο κύριος Ρουσόπουλος, ένα γενικότερα καλός χειριστής της επικοινωνιακής στρατηγικής, γνώρισε ήδη την οργή και τη δύναμη τόσο των «βουλευτάκων» όσο και των « στελεχακίων» αλλά και του απλού ψηφοφόρου της Νέας Δημοκρατίας . Ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος , που ουδέποτε βέβαια επελέγη από την κυβέρνηση αλλά επειδή «ήταν εκεί», τον άφησαν για να μην …τρέχουν να ψάχνουν, δεν θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις της αλαζονείας του.

Ο Καραμανλής όμως θα έρθει. Και μπορεί ο ίδιος να τρέχει από ΙΚΑ σε ΙΚΑ προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, έρχεται όμως μια «κοτσάνα» του Αντώναρου και μηδενίζει όλες του τις προσπάθειες.

επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, προκαλώντας οργή στα στελέχη.
Με την επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή και τον γραμματέα του κόμματος Λ.Ζαγορίτη, τα 16 στελέχη της ΝΔ στη Λάρισα -μεταξύ των οποίων και ο αγροτοσυνδικαλιστής Αθ.Κοκκινούλης- προειδοποιούν ότι δεν θα ξαναψηφίσουν τη ΝΔ αν δεν ληφθούν ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες για εκκαθάριση του πολιτικού σκηνικού από πρόσωπα και συμπεριφορές που ενόχλησαν.
Κληθείς να σχολιάσει την κίνηση των «16», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος δήλωσε αφ' ενός ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη επιστολής, αφ' ετέρου ότι παγίως δεν σχολιάζει τοποθετήσεις «μεμονωμένων πολιτών».
Η δήλωση Αντώναρου προκάλεσε την οργή των 16 «γαλάζιων» στελεχών και όχι μόνο.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη εσωκομματικές διεργασίες και σε άλλες νομαρχιακές, και υπάρχουν σκέψεις το παράδειγμα των λαρισαίων νεοδημοκρατών να το ακολουθήσουν και άλλα «γαλάζια» στελέχη από πολλούς νομούς.
Ο κ. Κοκκινούλης, δε, δήλωσε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ότι εάν ο κ. Αντώναρος «δεν πήρε τώρα το μήνυμα, θα το πάρει σε λίγες ημέρες, όταν θα ακολουθήσει νέο κύμα επιστολών». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εάν η τοποθέτηση αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου απηχεί τις απόψεις του Κ.Καραμανλή, «τότε πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα είναι του πρωθυπουργού».
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Ιωάννης Βαρβαρούσης δήλωσε: «Είμαστε 'μεμονωμένοι πολίτες' εμείς που εκλεγόμαστε από φορείς, αγροτικές οργανώσεις, επαγγελματικούς συλλόγους, τεχνικά επιμελητήρια. Εμείς δεν απειλήσαμε τον Κ.Καραμανλή. Χτυπήσαμε όχι καμπανάκι, αλλά καμπανάρα