Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Οικονομική βοήθεια

προς τη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ σε μια προσπάθεια να μην μετακινηθούν σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ οι κινηματογραφικοί παραγωγοί.

"Θέλουμε να στηρίξουμε τους μακιγιέρ, τους προμηθευτές και τις αμέτρητες μικρές επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση για να πετύχουν, αλλά και για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους Καλιφορνέζους", τόνισε ο Σβαρτσενέγκερ.

Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με 25 προγραμματισμένες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ανάμεσα τους οι Naked Gun 4, Beverly Hills Chihuahua 2 και Second Wives Club που θα έχουν έκπτωση 67,5 εκατομμύρια δολάρια στους φόρους, αν η παραγωγή τους παραμείνει στην πολιτεία.

Το πρόγραμμα απαλλαγής φόρων για την Καλιφόρνια εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το Φεβρουάριο.

Από το 2003 ο αριθμός των κινηματογραφικών παραγωγών στο Λος Άντζελες έχει μειωθεί κατά 50%, εξαιτίας του γεγονότος ότι άλλες πολιτείες όπως η Λουιζιάνα, το Νέο Μεξικό και η Αριζόνα μείωσαν τη φορολογία για να δελεάσουν τους κινηματογραφικούς παραγωγούς.