Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ
















































Συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο και την πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής για τη νέα γρίπη Ελένη Γιαμαρέλου, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλή.

Την ίδια ημέρα, δεύτερο σοβαρό κρούσμα επιβεβαιώθηκε στη χώρα μας. Πρόκειται για 42χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με συμπτώματα βαριάς πνευμονίας.

To εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της γρίπης βρίσκεται στα χέρια της εθνικής επιτροπής πανδημίας και την Παρασκευή θα επιδοθεί στον πρωθυπουργό και στην πολιτική ηγεσία, όπως δήλωσε, μετά τη συνάντηση ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος.

Αναφορικά με τα εμβόλια, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα τα παραλάβουν και θα καλυφθούν οι ανάγκες όλου του πληθυσμού.

"Στο χρόνο που έχει οριστεί, η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα εφοδιαστούν με την πρώτη μεγάλη δόση. Έχει προβλεφθεί ώστε να καλυφθεί ολόκληρος ο ελληνικός πληθυσμός αλλά και οι κάτοικοι της χώρας" δήλωσε ο υπουργός.

Ο Δ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η παρακολούθηση του θέματος είναι σε καλό δρόμο, σε συνεργασία και με το Επιστημονικό Συμβούλιο, το οποίο συμβουλεύει την πολιτεία για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. «Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά τη ζωή μας, χωρίς ανησυχία», είπε ο κ. Αβραμόπουλος. Ο Υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις επικρίσεις που διατυπώνει το ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έλλειψη σοβαρότητας, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει πάρει τα διεθνή εύσημα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κινούμαστε με διαφάνεια και αλήθεια, είπε ο υπουργός και εξέφρασε την απορία του γιατί μετά από τρεις μήνες το ΠΑΣΟΚ "ανακάλυψε" το θέμα αυτό.