Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το πρώτο συμβόλαιο ηχογράφησης που υπέγραψε ο κιθαρίστας-θρύλος της ροκ Τζίμι Χέντριξ, αξίας 1 δολαρίου, κασέτες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου που έστειλε η Μαντόνα στον πρώην σωματοφύλακά της, είναι μερικά από τα προσωπικά αντικείμενα αστέρων της μουσικής που δημοπρατήθηκαν ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο χθες.

Μεταξύ των 450 κομματιών, που διατέθηκαν προς πώληση από την δικτυακό τόπο www.gottahaverockandroll.com, περιλαμβάνονται αντικείμενα που ανήκουν στους Τζον Λένον, Έλβις Πρίσλεϊ, Μπομπ Ντύλαν, Μπρους Σπρίνγκστιν, Ρόλινγκ Στόουνς, Έμινεμ. Η δημοπρασία θα διαρκέσει έως τις 5 Αυγούστου.

Το πρώτο, γνωστό, συμβόλαιο του Χέντριξ για ένα δολάριο, χρονολογείται από τις 15 Οκτωβρίου 1965 και αναμένεται να πιάσει 25.000 δολάρια στη δημοπρασία, τονίζουν οι διοργανωτές της. Υπογράφηκε από τον Χέντριξ για λογαριασμό της εταιρείας ΡΡΧ Enterpises της Νέας Υόρκης, με την οποία ο καλλιτέχνης υποχρεούτο να ηχογραφεί και να δίνει παραστάσεις για λογαριασμό της για τρία χρόνια. Επίσης του δίνει το δικαίωμα να εισπράττει το 1% από τα κέρδη επί των πωλήσεων των ηχογραφήσεών του.

Δύο κασέτες, που περιλαμβάνουν 17 ερωτικά μηνύματα που άφησε η Μαντόνα μεταξύ του 1992-93 στον τηλεφωνητή του σωματοφύλακα Τζέιμς Ολμπράιτ-που αργότερα έγινε ο εραστής της-αναμένεται να πιάσουν 30 έως 40.000 δολάρια. Ενώ ένα ερωτικό βίντεο που έστειλε στον Ολμπράιτ, αναμένεται να φέρει κέρδη 12 έως 14.000 δολαρίων. Επίσης θα δημοπρατηθούν αντίτυπα από ερωτικές επιστολές που έστειλε ο Ολμπράιτ στη Μαντόνα με φαξ.

Επίσης θα δημοπρατηθούν οι αυθεντικές σημειώσεις του 1962 με τους στίχους του τραγουδιού «Μία δυνατή βροχή θα πέσει» (A hard rain’s a-gonna fall) του Μπομπ Ντίλαν, σακάκια που φόρεσαν οι Τζον Λένον, Μικ Τζάγκερ, όπως και τα ρούχα που είχε φορέσει ο ράπερ Εμινέμ στην παρωδία του του Μάικλ Τζάκσον στο βίντεο του τραγουδιού του «Just Lose it»