Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Χειμαρρώδης και αφοπλιστικός ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης



Χειμαρρώδης και αφοπλιστικός ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος με το πείσμα του κατάφερε να υπερκεράσει τα εμπόδια που προέβαλε ο δήμος και τελικά πραγματοποίησε την ομιλία του στην πλατεία Αριστοτέλους. Με περίσσιο θάρρος και υπομονή ανέβηκε στο βήμα και καθήλωσε τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς, μιλώντας πολύ περισσότερη ώρα, απ’ ό,τι την προηγούμενη φορά στα Προπύλαια.
Ανεβαίνοντας στο...
πόντιουμ, απηύθυνε χαιρετισμό στη λαομάνα, όπως χαρακτήρισε, Θεσσαλονίκη, με το πλήθος να ζητωκραυγάζει ρυθμικά το όνομά του, ενώ παράλληλα να βροντοφωνάζει συνθήματα κατά του μνημονίου και της κυβέρνησης. Ωστόσο, η σημερινή εκδήλωση άφησε μία γλυκόπικρη γεύση, καθώς αναμενόταν πολύ περισσότερος κόσμος.

«Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας, που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα ως τον Λευκό Πύργο φωνάζοντας ''ΟΧΙ στο Μνημόνιο'', ''Έξω η Τρόικα'', ''Κάτω η κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος''.

Και μετά ήρθε η ώρα του λαού. Πρώτα στα Προπύλαια στην Αθήνα με τους 50.000 Αθηναίους και τώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, στη λαομάνα Θεσσαλονίκη». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του, κατά τη διάρκεια της οποίας άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Μπουτάρη, σχετικά με το veto που είχε ασκήσει για τη χρήση της πλατείας στη συγκεκριμένη εκδήλωση.