Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Π. Ψωμιάδης: “Παραμένω στο γραφείο μου στην περιφέρεια”


Σε νέα σκληρή νομική και πιθανόν πολιτική μάχη θα επιδοθεί το επόμενο διάστημα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση που τον θέτει σε αργία από τα καθήκοντα τού περιφερειάρχη. Ο κ. Ψωμιάδης αμφισβήτησε ευθέως τη νομιμότητα της απόφασης, χαρακτηρίζοντάς την πολιτικό πραξικόπημα και πολιτική δίωξη “από κάποιους που επιχειρούν να με φιμώσουν”, όπως είπε.
Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα επανέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο ως βουλευτής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή με άλλη ιδιότητα.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, ενώ ενίσχυσε τα σενάρια, που άρχισαν να πυκνώνουν μετά την σε βάρος καταδικαστική απόφαση, ότι σκοπεύει να συγκροτήσει νέο πολιτικό φορέα. Σε ό,τι αφορά την απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία, δήλωσε ότι είναι άδικη και κατάφωρα παράνομη. “Κάποιοι θα λογοδοτήσουν σύντομα για την πολιτική μου δίωξη” είπε, υποδεικνύοντας τον γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιο Σώκο. “Η απόφαση της αργίας δεν στέκει, έχει πολλές ασάφειες και ανακρίβειες. Ο κ. Σώκος πήρε μια απόφαση κάτω από πιέσεις, λειτουργώντας με πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια”, υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης. “Δεν μπορεί με μια απόφαση ενός διορισμένου κυβερνητικού στελέχους να αλλοιώνεται η λαϊκή βούληση”, σχολίασε δηκτικά ο κ. Ψωμιάδης.