Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η προσπάθεια του Ν.Ο.ΚΑΤ. για προσέλκυση μικρών μαθητών στον Ναυταθλητισμό και στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας


Συνεχίσθηκε ο κύκλος ενημέρωσης από το τμήμα Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού ομίλου Κατερίνης, καθώς αντιπροσωπεία του Ομίλου επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Καρίτσας με σκοπό να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για τις δραστηριότητες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και για το άθλημα της Ιστιοπλοΐας ειδικότερα.

Συγκεκριμένα ο προπονητής Ιστιοπλοΐας του Ομίλου Κος Νίκος Σταυρίδης συνοδευόμενος από την αθλήτρια του Ομίλου Δήμητρα Μητσοκάπα, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Σχολείου και παρουσίασε στους μαθητές τις δραστηριότητες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης. Τους κάλεσε να ασχοληθούν με τον Ναυταθλητισμό και ειδικότερα με τα αθλήματα της Ιστιοπλοΐας και Κωπηλασίας που αναπτύσσονται στον Ν.Ο.ΚΑΤ.
Στην συνέχεια ο προπονητής Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΚΑΤ., τους παρουσίασε ένα αγωνιστικό Ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου Optimist, τον τρόπο λειτουργίας του, τον εξοπλισμό του Ιστιοπλόου και τους ανέπτυξε τα οφέλη που αποκομίζει ο αθλητής από την Ιστιοπλοΐα.
Ευχόμαστε ότι...
πολλοί από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας θα μυηθούν στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας και θα ενταχθούν στην Ακαδημία Optimist του ομίλου, που λειτουργεί κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11.00 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου Κατερίνης στην Παραλία Κατερίνης. Μια προσπάθεια του Ναυτικού Ομίλου να εντάξει ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά στις τάξεις του και η οποία προσπάθεια μέχρι στιγμής στέφεται με απόλυτη επιτυχία, αφού στην Ακαδημία Optimist του Ν.Ο.ΚΑΤ. απασχολούνται σήμερα πάνω από 25 νέοι εκκολαπτόμενοι Ιστιοπλόοι.