Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Προσέλευση ρεκόρ στα γερμανικά γήπεδα!

Σε εποχές που η Νότια Ευρώπη δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, γεγονός που αναπόφευκτα αποτυπώνεται και στις ποδοσφαιρικές δράσεις, η Γερμανία ζει τη δική της ποδοσφαιρική άνοιξη.


Η προσέλευση του κόσμου στα 18 γήπεδα της Μπουντσελίγκα τη σεζόν 2010/11 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ αφού κατά μέσο όρο το κάθε παιχνίδι παρακολούθησαν 42101 θεατές έναντι 41905 την αμέσως προηγούμενη σεζόν. Το νούμερο κόβει την ανάσα ακόμα και για μία πολύ μεγάλη χώρα όπως είναι η Γερμανία.

Ο συνολικός αριθμός εισιτηρίων που κόπηκαν είναι εξίσου εντυπωσιακός αφού μιλάμε για 12,88 εκατομμύρια μαγικά χαρτάκια (ο πληθυσμός της Ελλάδας με λίγα λόγια). Και σ' αυτόν τον τομέα υπήρξε αύξηση σε σχέση με πέρυσι της τάξης του 0.7%.

Ολα αυτά χωρίς οι τιμές των εισιτηρίων να θεωρούνται απαγορευτικές για τον μέσο Γερμανό. Κατά μέσο όρο, το κάθε μαγικό χαρτάκι για αγώνα της Μπουντεσλίγκα στοίχιζε 22,75 ευρώ ,ποσό σαφώς λογικό αν αναλογιστεί κανείς και τη διαφορά του ύψους των γερμανικών μισθών έναντι των ελληνικών.

Ο επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής του γερμανικού πρωταθλήματος Κρίστιαν Σέιφερτ πετούσε από τη χαρά του: "Για ένατη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια είχαμε αύξηση του αριθμού των θεατών που παρακολούθησαν τα παιχνίδια. Η γερμανική Λίγκα είναι η ισχυρότερη στον κόσμο. Παράγοντες της επιτυχίας κατά τη γνώμη μου είναι ο ανταγωνισμός, οι φιλικές τιμές και τα σύγχρονα στάδια", δήλωσε ο Γερμανός παράγοντας. Μάλλον δεν έχει άδικο...

Contra.gr