Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πράσινο τσάι …. ευεργετικό για την υγεία!

Το πράσινο τσάι, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία. Σύμφωνα με Επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε το Μάιο στο International Journal of Cancer αναφέρει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο για εμφάνιση γαστρίτιδας, που θεωρείται ότι προηγείται πολλών περιστατικών καρκίνου του στομάχου...

Άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Mutation Research αναφέρει ότι η κατανάλωση περισσότερων από δέκα φλιτζανιών πράσινου τσαγιού την ημέρα καθυστερεί σημαντικά την ανάπτυξη του καρκίνου, σε σύγκριση με την κατανάλωση λιγότερων από 3 φλιτζάνια την ημέρα.
Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει περισσότερες από 30 επιστημονικές έρευνες που διερευνούν την επίδραση της κατανάλωσης πράσινου τσαγιού στον κίνδυνο για καρκίνο. Βάσει των περισσοτέρων από αυτές αποδεικνύεται ότι το πράσινο τσάι μπορεί να συμβάλει στην προστασία απέναντι σε διάφορες μορφές καρκίνου, όπως αυτές που επηρεάζουν το παχύ έντερο, το στομάχι, τον οισοφάγο, την χοληδόχο κύστη και το πάγκρεας.
Παρόλα αυτά, οι ευεργετικές ιδιότητες δεν σταματούν εδώ. Επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να συμβάλει και στην προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα.
Επιπλέον, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που δημοσιεύτηκαν πέρσι στο Journal of Nutritional Biochemistry, το απόσταγμα πράσινου τσαγιού συμβάλλει στην προστασία της χοληστερόλης από καταστροφικές αλλαγές (οξείδωση), οι οποίες πιστεύεται ότι συμβάλουν στην προδιάθεση για απόφραξη των αρτηριών.
Ένα ακόμα όργανο του σώματος που φαίνεται να επηρεάζεται θετικά από τις ιδιότητες του πράσινου τσαγιού είναι το συκώτι. Η λειτουργία του συκωτιού ελέγχεται συχνά με εξετάσεις αίματος, που καταμετρούν τα επίπεδα ενζύμων στο συκώτι.
Το πράσινο τσάι επίσης έχει την ιδιότητα να αυξάνει τον μεταβολισμό, πράγμα που πιθανότατα οφείλεται τόσο στις κατεχίνες, όσο και στην μικρή ποσότητα καφεΐνης που περιέχει. Και μην ξεχνάς πως ένα ποτήρι τσάι, εκτός από δροσιστικό και απολαυστικό δεν έχει καθόλου θερμίδες.
Τώρα το καλοκαίρι μπορείς να εντάξεις το πράσινο τσάι στην καθημερινή σου διατροφή και θα βοηθήσεις τον οργανισμό σου να αυξήσει τις καύσεις κατά 3-4%. "Η συμβολή των κατεχινών του πράσινου τσαγιού στο αδυνάτισμα επιβεβαιώθηκε και από την έρευνα που διεξήχθη από τους Tomonorietal και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity (2007), καθώς οι γυναίκες που έπιναν περίπου 6 φλιτζάνια πράσινο τσάι για 12 εβδομάδες έχασαν 3 εκατοστά από την περιφέρεια της μέσης, χωρίς αλλαγή των άλλων συνηθειών τους".
Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αναζωογονεί τα κύτταρα και βοηθάει έτσι στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Επομένως πιείτε όσο τσάι θέλετε, αρκεί να είναι μέχρι το απόγευμα, γιατί μετά κινδυνεύετε να διαταράξετε τον βραδινό σας ύπνο
Πηγές: Τα στοιχεία προέρχονται από δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail με τίτλο "How green is your cuppa?"
Η stroumfita
πηγή:http://womanontop.gr