Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ζήσε το μύθο τους…


Το χωριό καίγεται και το... ΠΑΣΟΚ χτενίζεται! Όλα τα ’χε η Μαριορή, το διαφημιστικό σποτ της έλειπε. Και η κυβέρνηση στο... μύθο της, μεθυσμένη από το ποτό της εξουσίας. Βλέποντας στη σούρα τους τον κόσμο ανάποδα, νομίζουν πως τον άλλαξαν κιόλας, και μάλιστα προς το καλύτερο.

Στη διαφήμιση, λοιπόν, γιορτάζουν την επέτειο δύο χρόνων εξουσίας και μας υπενθυμίζουν τι έχουν κάνει για το λαό όλο αυτό το διάστημα.

Μας επισημαίνουν που θα ήμασταν χωρίς το ΠΑΣΟΚ και που θα πάμε, πάλι με το ΠΑΣΟΚ. Μας απαριθμούν τις τιτάνιες προσπάθειες που έγιναν επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά αποφεύγουν να μιλήσουν για τον Τιτανικό.

Μας μιλάνε για την πτώχευση που αποφεύχθη, αλλά επιτηδευμένα δεν αναφέρονται στον Έλληνα που δεν έχει ούτε μαντηλάκι για να κλάψει.

Μας επισημαίνουν ότι έσωσαν το Κράτος, αλλά δεν μας ερμηνεύουν τι εννοούσε ο ποιητής τους όταν έκανε λόγο για μειωμένη εθνική κυριαρχία. Στη διαφήμιση δεν έβαλαν...
τη βουλευτή Επικρατείας, Έλενα Παναρίτη, να τους εξηγεί με τα άψογα αγγλικά της τι ακριβώς εννοούσε ο πρωθυπουργός με τη φράση του αυτή, και μόνο ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, το ’ψαξε λίγο παραπάνω το θέμα, αλλά το άφησε κι αυτός να περάσει... Γιατί πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τον Γιώργο Παπανδρέου για μια καθυστέρηση στην... επιστροφή των ελληνικών του, στα αγγλικά του όμως ο πρωθυπουργός είναι όχι μόνο κορυφαίος, αλλά ξέρει και τι λέει και πως το λέει και τι ακριβώς εννοεί. Άλλοι πάλι μίλησαν για μεταφραστικό λάθος στις σημειώσεις του κυρίου Παπανδρέου.

Λάθος, λοιπόν, σαν τη διαφήμιση, όπου το ΠΑΣΟΚ ζει το λάθος του μύθου του...